Navalni skupaj z družino na Instagramu sporočil, da lahko diha sam

0

Ruski opozicijski voditelj Aleksej Navalni se je danes na družbenem omrežju Instagram prvič po zastrupitvi z živčnim strupom novičok javil svojim podpornikom. Zapisal je, da je lahko v ponedeljek cel dan dihal sam brez pomoči medicinskega ventilatorja. Njegova predstavnica je medtem potrdila, da se Navalni namerava vrniti v Rusijo.

“Pozdravljeni, Navalni tukaj,” je zapisal ob fotografiji, na kateri je na bolniški postelji skupaj z družino. “Še vedno ne morem narediti skoraj ničesar, vendar pa sem lahko včeraj cel dan sam dihal,” je dodal po poročanju tujih tiskovnih agencij. V objavi na Instagramu, kjer ima 1,7 milijona sledilcev, je zapisal še, da pogreša svoje privržence.

Njegova tiskovna predstavnica pa je tudi potrdila, da se namerava Navalni vrniti v domovino. “Vse jutro mi pišejo novinarji in me sprašujejo, ali je res, da se Aleksej namerava vrniti v Rusijo. Čudno se mi zdi, da bi kdorkoli mislil drugače. Še enkrat vsem potrjujem: nikoli ni bila v igri nobena druga možnost,” je na Twitterju zapisala Kira Jarmiš.

Navalni, eden najvidnejših kritikov ruskega predsednika Vladimirja Putina, je 20. avgusta na notranjem letu v Sibiriji nenadoma in nepojasnjeno zbolel. Na zdravljenje v Nemčijo so ga prepeljali dva dneva kasneje. Tam so v začetku meseca ugotovili, da je bil zastrupljen z živčnim strupom iz skupine novičok.

Iz berlinske bolnišnice Charite so v ponedeljek sporočili, da se njegovo zdravstveno stanje še naprej izboljšuje. Dodali so, da pri dihanju nič več ne potrebuje pomoči medicinskega ventilatorja. Občasno lahko za kratek čas zapusti bolniško posteljo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen