Komisija DZ v zadevi Kangler bo zaslišala policiste, obravnavane zaradi očitkov o zlorabi osebnih podatkov

2

Člani preiskovalne komisije DZ, ki se ukvarja z ugotavljanjem morebitnih zlorab v kazenskem pregonu Franca Kanglerja, so se na današnji seji dogovorili, da bodo zaslišali tiste policiste, ki so bili od 1. januarja 2019 do 1. septembra 2020 obravnavani na Specializiranem državnem tožilstvu zaradi očitkov o zlorabi osebnih podatkov.

Preberite še:

[VIDEO] Jožef Horvat razkril modus operandi globoke države: Masovni vpogledi v policijske evidence kot grobo kršenje zasebnosti!

Pa tudi:

Afera “vpogledi v osebne podatke politikov”: Nezakonito obdelavo so do sedaj ugotovili vsaj pri enem policistu! Še trije policisti osumljeni nezakonitih rabot!

Kot so za STA pojasnili v komisiji, so se člani preiskovalne komisije danes seznanili z odgovorom Specializiranega državnega tožilstva z dne 4. septembra na njihovo predhodno zaprosilo.

Dogovorili so se, da bodo na eni izmed naslednjih sej sprejeli dokazni sklep o zaslišanju prič, torej policistov, ki so bili med 1. januarjem lani in 1. septembrom letos, obravnavani na Specializiranem državnem tožilstvu očitkov o zlorabi osebnih podatkov po drugem in sedmem odstavku 143. člena kazenskega zakonika, kamor sodijo neupravičeni vpogledi policistov v osebne podatke državljanov, ki se vodijo v evidencah policije in eRiska.

Ker zoper nekatere osumljence policijska preiskava še poteka, bodo v prvi fazi na komisiji zaslišali tiste policiste, proti katerim so že bile vložene obtožbe oz. so bili celo pravnomočno obsojeni, so za STA še pojasnili na komisiji.

Št. komentarjev: 2
  1. Nataša Valant pravi

    Pa ti policisti še delajo??

  2. raft pravi

    V ponedeljek ob 21.06 so policisti pri Kozini pričeli zaustavljati toyoto corollo nemške registracije, a se voznik ni zmenil zanje. Bežal je mimo Petrinj in kamnoloma ter se ustavil pri deponiji, kjer so se voznik in potniki razbežali. Policisti so voznika ujeli, medtem ko je sopotnik pobegnil. Prijeti voznik je bil 31-letni državljan Iraka z urejenim statusom v Nemčiji, prevažal pa je šest ilegalnih migrantov, štiri iz Pakistana in dva iz Bangladeša.
    —————————-
    Imigrant pomaga imigrantu in istočasno služi. Nekaj podobnega se dogaja v slovenskih občinah, kjer južnjaki na upravnih enotah podeljujejo državljanstva južnjakom. Razlika je samo v temu, da se slednjim ni potrebno skrivati in, da to lahko počno pred slovensko javnostjo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen