Koalicijski partnerji danes tudi o nadaljnjem delu po spremembah v vrhu DeSUS

1

Koalicijski partnerji se bodo na današnjem srečanju pogovarjali tudi o nadaljnjem delu po spremembi v vrhu DeSUS. Kot je v petek napovedal začasni zastopnik te stranke Tomaž Gantar, se bodo po odstopu Aleksandre Pivec kot predsednice DeSUS pogovorili o njenem podpredsedniškem mestu v vladi, kjer je DeSUS ne vidi več, in o njeni ministrski funkciji.

Premier Janez Janša se je po sredinem odstopu Pivčeve z mesta predsednice DeSUS v petek sestal s poslanci te stranke ter Gantarjem, ki bo po odločitvi sveta stranke začasno zastopal DeSUS do novembrskega kongresa.

Kot je po srečanju z Janšo povedal Gantar, so tudi po spremenjenih razmerah v vrhu DeSUS usklajeni glede spoštovanja koalicijske pogodbe in zavez. To tudi predsednik vlade pričakuje.

Medtem pa DeSUS pričakuje, da Pivčeva ne bi bila več podpredsednica vlade, glede na to, da so bili kriteriji za to jasno določeni v začetku dela te koalicije. Doslej so bili vsi trije podpredsedniki Janševe vlade predsedniki koalicijskih strank.

Zaradi vseh nerazčiščenih očitkov na račun Pivčeve, ki se nanašajo na plačevanje računov ob gostovanjih po Sloveniji, po mnenju DeSUS tudi ni primerno, da bi ostala ministrica za kmetijstvo. A Gantar priznava, da to ni v njihovih rokah, pač pa mora biti dogovor koalicije in predsednika vlade, ki se mora o tem na koncu odločiti.

Pojasnil pa je, da DeSUS danes z ničemer ne pogojuje sodelovanja v koaliciji. Po njegovem mnenju je potrebno, da vlada deluje dobro in da izpolnjujejo programske zaveze.

V skladu z Gantarjevo napovedjo je danes pričakovati tudi pogovor glede urada za demografijo, ki ga bo vodila DeSUS, kar pa bo spremenilo ravnovesje v vladi glede na velikost poslanskih skupin. A je Gantar zatrdil, da o rekonstrukciji vlade niso govorili.

Število komentarjev: 1
  1. Anton Domžalski pravi

    Janša bo poskusil pretentati Desus tako,da bo Pivčevi odvzel podpredsedništvo,iim prepustil izbiro kmetijskega ministra,pod pogojem,da ne nasprotujejo imenovanju Pivčeve za ministrico brez listnice,t.j.vodenju demografskega sklada. Bojim ee,da bodo v Desusu nasedli!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen