Hojs argumentirano povozil interpelacijo Nemca in tovarišije

9

Stranke LMŠ, SD, SAB in Levica so vložili interpelacijo proti ministru za notranje zadeve Alešu Hojssu. Osrednji očitek Hojsu je odprava prepovedi koncerta hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona v Mariboru. S tem naj bo Hojs spodbujal ustaštvo in nasilje. Dopolnilna materija za interpelacijo je očitek vmešavanja v operativno delo policije s tem, da je polciji izdal navodila za revizijo preiskav NPU. Hojs odgovarja, da gre predvsem za očitke, ki temeljijo na ideoloških stališčih.

Glede na predhodne majave in na nastope predstavnikov posameznih poslanskih skupin nihče ne pričakuje, da bo interpelacija uspela. Interpelacije tako ne bo podprla nobena koalicijska stranka, razen morda nekaterih poslancev DeSUS, ki bodo glasovali po svoji vesti. V poslanski skupini glede na pogovore znotraj nje napovedujejo, da bo nekaj njihovih poslancev glasovalo za, nekaj pa proti. Interpelacije prav tako ne bo podprla opozicijska SNS.

Hojsov zagovor argumentiran, izraža pa tudi ogorčenost

Že na začetku je minister poudaril, da so tako on, kot širša družina prizadeti zaradi ideološkega in neutemeljenega očitka, da Hojs podpira in spodbuja ustaštvo. To utemeljujejo z lažjo, da je po predhodni prepovedi dovolil koncert Thompsona v Mariboru. Resnica pa je ta, da je član Socialnih demokratov sforsiral prepoved, ki ni imela nobene osnove, kar je ugotovilo upravno sodišče, ki se je o tem jasno izjasnilo. Strokovne službe so na podlagi odločitve sodišča izdale odločbo s katero so zgolj odpravili prepoved in ne dovolili koncerta.

Hojsov uvod v zagovor je bil podprt s “PowerPointom”

Najprej Hojs pove, da je bil njegov stric Franc Hojs aktiven državljan, ki je želel po drugi svetovni vojni dati svoj prispevek k razvoju družbe. Pustil je študij medicine in se vključil v šolo, ki jo je ustanovila nova oblast. Ker so bili izdani iz lastnih vrst, so postali žrtve. Pomnik tem žrtvam stoji na griču Brce, na njem pa je navedenih vseh 16 imen in priimkov. Med njimi je stric Aleša Hojsa Franc Hojs. Janez Stanovnik leta 2014 pove, da so bile žrtve oziroma likvidacije krivica.
Širša družina Hojsa se je ves čas vneto borila proti fašizmu, nacizmu in s tem tudi proti ustaštvu, zato je njihova prizadetost toliko večja.

V nadaljevanju Hojs navede še očitna klanjanja članov Socialnih demokratov predstavnikom revolucionarnih zločinov, kjer posebej navaja klanjanje pred Kardeljevim spomenikom v Ljubljani.

Dotaknil se je tudi metod komunističnih režimov v Sovjetski zvezi in Jugoslaviji, pri čemer je posebej omenil ponosno fotografiranje prvopodpisanega pod interpelacijo Matjaža Nemca s Ceco, ženo zločinca in klavca po Hrvaškem Arkana, kar kaže do kje seže Nemčeva ideologija.

Nemec je že pred vložitvijo interpelacije od ministra Hojsa javno na soočenju na POP TV od njega zahteval posredovanje in odpravo zakonito uveljavljene odločbe, ki so jo izdali na MNZ. Če bi Hojs upošteval Nemčevo zahtevo pa bi res storil nedopustno dejanje, kar bi bilo zrelo za interpelacijo, saj bi s tem na nezakonit način odpravil zakonito stanje.

Na tem soočenju je Nemec Hojsu zabrusil tudi naj se odseli iz države, če mu tukaj kaj ni všeč.

Socialni demokrati so z vložitvijo interpelacije dokazali, da jim je le za ideologijo, zakonitost jih ne zanima, zanima pa jih lastna promocija s katero jasno kažejo svoje apetite po oblasti, ki jim glede na volilne rezultate ne pripada.
Hojs jim v tem kontekstu tudi očital, da so oni odgovorni za nenormalno obremenitev policije, ki se s težavo zoperstavlja naraščajočemu številu nezakonitih migrantov, stranka SD pa je ena glavnih nasprotnikov uveljacitve 37.a člena zakona o obrambi, ki bi dal vojski več pooblastil in bi bila s tem policija vsaj delno razbremenjena.

Statistika ilegalnih prehodov je zabeležena, porast pa je očiten.

Notranji minister Aleš Hojs je zadovoljen z glasovanjem na interpelaciji, ki jo je po več kot 16-urni razpravi uspešno prestal. Izpostavil je, da je bila izrazito ideološka, opozicija pa ni zbrala niti toliko glasov, kot je napovedala. Hojs ocenjuje, da se bosta s premierjem Janezom Janšo v ponedeljek pogovorila o nadaljnjem sodelovanju.

Predlog za Hojsovo razrešitev je podprlo 38 poslancev, proti jih je bilo 43. Za uspeh interpelacije bi predlagatelji morali zbrati najmanj 46 glasov.

Št. komentarjev: 9
 1. Bine pravi

  RES JE BRAVO, BRAVO MINISTER HOJS BRAVO

  1. Janez Grabrijan pravi

   Kar tako naprej BRAVO.

 2. Johan pravi

  Dobro, da ni spet besnel kričal, kot v prejšnji tarči. Škoda , da Erika ni poklicala varnostnikov.Da sem bil jaz kje bliže, bi mu, za tako objestno obnašanje ” stisnil vzgojnega”

 3. raft pravi

  Johan pravi Pred 1 ura
  Dobro, da ni spet besnel kričal, kot v prejšnji tarči. Škoda , da Erika ni poklicala varnostnikov.Da sem bil jaz kje bliže, bi mu, za tako objestno obnašanje ” stisnil vzgojnega”
  ——————
  Johan, po tem pa bi bil ti spohan. Če te ne bi za to plačane državne institucije bi te spohal jaz osebno ..

  1. Johan pravi

   Bi poklical na pomoč še vardo in Šiška?

 4. Exlevak pravi

  Glede na to,da je avtor interpelacije skorumpirana stranka SD in govorec oni debil iz Gorice,je le -ta dobila začudujoče število podpore!

 5. Micka Kovačeva pravi

  Argumentirano povozil?.? Ha, ha

 6. bruh pravi

  čestitke hojsu, da si vzame čas, da odgovrja tem podvjanim , mafijskim, nestrpnim, smrdečim rdečim pra scem in svi njam…ajd…le to….le čestitke…

 7. bruh pravi

  naš post-komunistični zločinski levičar kot levičarka je vedno: mafijski, nestrpni, nedemokratičnji, klientelistični, sovražni, potencialno zločinski smrdeči pra sec ali svi nja…..vedno..spomnite se tega…partijsko urbanitzirani in na davkoplačevalski denar mafijsko/klientelistično prisesani smrdeči rdeči levičarski pra sci in svin nje ( tipa ljubljankovići) so najbolj ogabni, hinavski, nestrpni, sistesmko mafijski od vseh…ajd—-

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen