Črni dan na primorski avtocesti: V trku tovornjaka in osebnega vozila umrl otrok

0

V prometni nesreči na avtocesti med Uncem in Vrhniko proti Ljubljani je življenje izgubil otrok v osebnem vozilu, voznica pa je huje poškodovana in so jo odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

V hudi prometni nesreči, ki se je nekaj pred 15. uro zgodila na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko v smeri Ljubljane, je na kraju nesreče umrl otrok, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. V nesreči je voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebni avtomobil voznice pred njim, otrok pa je bil potnik v tem vozilu.

Oba voznika sta se pred tem zaradi manjše prometne nesreče in zastoja ob njej umikala na odstavni pas, kjer je prišlo do trčenja.

Huje poškodovano 38-letno voznico so odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Njeno življenje je še vedno ogroženo. Prav tako je bil poškodovan še drugi otrok v osebnem vozilu, ki po prvih podatkih ni življenjsko ogrožen.

V nesreči 63-letni voznik tovornega vozila ni bil poškodovan. Kraj nesreče sta si ogledala dežurni preiskovalni sodnik in tožilec. Okoliščine nesreče pristojni še preverjajo. O vseh ugotovitvah ogleda in okoliščinah prometne nesreče bodo obvestili pristojno tožilstvo.

Primorska avtocesta, ki je bila zaradi hude prometne nesreče več ur zaprta, je ponovno prevozna.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen