Vodstvo stranke DeSUS bo še ta teden zahtevalo pogovor s poslansko skupino o prihodnosti stranke

0

Predsednica DeSUS Aleksandra Pivec je po sestanku s poslansko skupino, ki jo poziva k odstopu, dejala, da je za odločitev o tem, ali bo pozivu sledila ali ne, še prezgodaj. Meni, da je treba prej razmisliti o tem, kaj je najboljše za stranko. Zato bo vodstvo stranke še ta teden zahtevalo pogovor s poslansko skupino o prihodnosti stranke.

“Ne gre za vprašanje mojega odstopa, ampak za vprašanje prihodnosti stranke. Zato je treba razmisliti, kaj je dobro za stranko, za njeno prihodnost in potem sprejemati nadaljnje odločitve,” je na novinarski konferenci povedala Pivčeva. Ob tem pa dodala, da je “stranka več kot vodstvo in poslanska skupina, naše članstvo je širše in prihodnost stranke mora biti v prvem planu vseh”.

Če bo šla odločitev stranke v smer, da mora odstopiti, pa bo se bodo pogovarjali tudi o sklicu kongresa, na katerem bi imenovali novo vodstvo.

Pivčeva je danes še dejala, da je na sestanek poslanske skupine “prišla z vsemi dokumenti”, da je prinesla vse račune, pripravila kronologijo dogajanja in drugo dokumentacijo, poslanci pa da danes “niso bili pripravljeni sprejeti njenih argumentov”. “Po zaključku sestanka so mi vso pisno dokumentacijo vrnili,” je dejala in zato sklepa, da jih dokazi “niti niso toliko zanimali”. Ponovila je tudi, da je vsa dokazila že poslala pristojnim inštitucijam in da je pripravljena prevzeti odgovornost, če bi ugotovili nepravilnosti.

Ob tem pa je dejala, da je prepričana, da ni storila nobenega nezakonitega dejanja.

S stališčem poslanske skupine je Pivčeva, kot je dejala, seznanila tudi premierja Janeza Janšo, v prihodnjih dneh pa se bosta sestala in se pogovorila. Kar se tiče dosedanjih zgodb, objavljenih v medijih, pa je zatrdila, da ima podporo predsednika vlade.

Komentirala je tudi padec podpore stranki in njej sami v danes objavljeni javnomnenjski anketi Dela, ki ga pripisuje notranjim trenjem v DeSUS. Sama sicer še vedno verjame v velik potencial stranke.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen