(Video grozljivega padca) Zdravnica kolesarske dirke: Jakobsen se po hudem padcu bori za življenje

0

Nizozemski kolesar Fabio Jakobsen, ki je hudo padel v sprintu prve etape kolesarske dirke po Poljski, je v življenjski nevarnosti, je za televizijski kanal Polsat Sport izjavila Barbara Jerschina, glavna zdravnica dirke.

“Resno je. Njegovo življenje je ogroženo. Izgubil je ogromno krvi in utrpel številne poškodbe. Predvsem glave in možganov. Osvobodili smo mu dihalne poti, mu dali kisik in potrebna zdravila. Srce deluje normalno,” je dejala zdravnica. Kolesarja so dali v umetno komo.

Podrobno: Kolesarska dirka po Poljski je skoraj točno leto po smrtni nesreči Bjorga Lambrechta doživela nov hud udarec. V sprintu prve etape v Katowicah je Nizozemec Dylan Groenewegen pri hitrosti 80 km/h s komolcem izrinil rojaka Fabia Jakobsena, tako da je padel najprej na ogrado, nato pa z glavo trčil v fotografa. Po poročilih sta oba težje poškodovana.

Oba so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico, kolesar naj bi bil po poročilih poljske televizije v umetni komi, fotograf pa v kritičnem stanju.

Sprint je sicer dobil Groenewegen, a so ga nato diskvalificirali, zmago pa pripisali Jakobsenu. Luka Mezgec se je še osmič na tej dirki, na kateri ima dve etapni zmagi, uvrstil med najboljše tri, zasedel je tretje mesto, prehitel ga je še Francoz Marc Sarreau.

Slovesno podelitev nagrad so zaradi hude nesreče, po kateri so na tleh pristali še nekateri drugi kolesarji, nastradalo pa še nekaj gledalcev oziroma spremljevalcev dirke, odpovedali.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen