V ponedeljek močne padavine na tržaškem in poplavljene ulice v Trstu

0

Tržaško pokrajino je v ponedeljek popoldne zajelo neurje, ki je prineslo obilne padavine in močan veter. Med drugim so bile v Trstu poplavljene ulice, veter pa je podiral drevesa.

Kot poroča Primorski dnevnik na svoji spletni strani, je ponekod v pol ure padlo skoraj 30 litrov dežja na kvadratni meter. To je približno tretjina celotnega običajnega mesečnega povprečja. Največ dežja je padlo v Trstu in Briščikih.

V Trstu so bile poplavljene številne ulice in ceste, tudi v središču mesta. Poplavljalo je tudi drugod na Tržaškem, piše italijanska tiskovna agencija Ansa.

Na tem območju je sinoči pihal tudi močan veter. Sunki vetra so bili najmočnejši v vzhodnih in osrednjih predelih tržaške pokrajine, nekoliko manj močni pa na zahodu. Najmočnejši sunek jugozahodnega vetra so izmerili v Trstu na pomolu Bratov Bandiera in na Katinari, in sicer 93 kilometrov na uro. Veter je lomil veje in podiral drevesa.

Plohe in nevihte, lahko tudi močne, se bodo ponekod nadaljevale tudi danes. V sredo pa pričakujejo izboljšanje vremena, še piše Primorski dnevnik.

Neurje je sinoči močno prizadelo tudi slovensko obalo. Po poročanju medijev je tam podiralo drevesa in zalivalo kleti, ponekod so ostali brez elektrike. V Piranu je najmočnejši sunek vetra dosegel hitrost 122 kilometrov na uro. O poplavah in podrtih drevesih poročajo tudi s hrvaške obale.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen