V Nemčiji v zadnjem dnevu prek 1000 novih okužb s koronavirusom, skupno več kot 200.000 okuženih ljudi

0

V Nemčiji so v sredo prvič po več tednih zabeležili prek 1000 novih okužb z novim koronavirusom. Virus so potrdili pri skupno 1045 ljudeh, so danes sporočile pristojne oblasti.

Od začetka krize so v Nemčiji okužbo potrdili pri skupno 213.067 ljudeh. Smrtnih žrtev covida-19 je bilo doslej v državi 9175, podatke Inštituta Robert Koch povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Glede na trenutno oceno en okuženi prenese virus na približno še enega človeka. Stopnja širjenja sicer temelji na stanju v državi pred nekaj več kot tednom dni.

V Nemčiji se v zadnjem času trudijo preprečiti vnose novega koronavirusa iz tujine. Predele z višjim številom okužb oblasti uvrstijo na seznam rizičnih območjih, pri katerih je ob povratku v domovino potreben bodisi negativen test na koronavirus ali pa 14-dnevna karantena.

Potem ko je minuli teden Nemčija na seznam uvrstila tri španske regije, je v sredo nanj dodala še širše območje mesta Antwerpen v Belgiji. Število okuženih je namreč preseglo 50 primerov na 100.000 prebivalcev.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen