V eksplozijah v Bejrutu na območju pristanišča več deset ranjenih

0

V libanonski prestolnici Bejrut sta danes odjeknili najmanj dve močni eksploziji, ki sta pretresli bližnje stavbe in v zrak poslali temne oblake dima. Ranjenih je več deset ljudi. Vzrok eksplozij še ni znan, poročajo tuje tiskovne agencije.

Libanonski mediji so objavili posnetke ljudi, ki so ujeti pod ruševinami, med njimi nekateri krvavi. Varnostni viri so potrdili, da sta eksploziji odjeknili na območju pristanišča in da je ranjenih več deset ljudi.

Po poročanju dopisnika francoske tiskovne agencije AFP so škodo utrpeli skoraj vsi lokali in trgovine v četrti Hamra, ponekod so uničene celotne izložbe, hudo poškodovani so tudi avtomobili na ulicah.

Močni eksploziji so čutili po skoraj celem mestu, nekatera območja pa so ostala brez elektrike. “Stavbe se tresejo,” je tvitnil eden od prebivalcev. Drugi so pisali, da se je eksplozijo slišalo čez celo metropolo.

Eksplozije so odjeknile v času, ko se Libanon sooča z najhujšo gospodarsko krizo v zadnjih desetletjih in pred petkovo objavo obsodbe za umor libanonskega premierja Rafika Haririja leta 2005.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen