V Avstriji se borijo z drugim valom: Več kot 300 novih okužb s koronavirusom v zadnjih 24 urah!

2

V Avstriji so v zadnjih 24 urah zabeležili več kot 300 novih okužb z novim koronavirusom, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Velik porast so zabeležili že v petek, ko so našteli 282 novih okužb. To je bilo prvič po več mesecih, da so zabeležili več kot 200 novih okužb v enem dnevu.

Minister za zdravje Rudolf Anschober je v petek dejal, da je veliko število novih okužb posledica večjega števila žarišč, povezanih s potovanji. Številni na novo okuženi so se vrnili iz Hrvaške.

Avstrija je zato v petek pozvala svoje državljane, naj se nujno vrnejo iz Hrvaške. Od ponedeljka pa bodo morali vsi, ki se bodo vračali iz Hrvaške in hoteli vstopiti v Avstrijo, predložiti negativen test na koronavirus, ki ne bo starejši od 72 ur. Kdor ga ne bo imel, bo moral test opraviti v roku 48 ur od povratka, do rezultatov pa ostati v karanteni, je pojasnil minister Anschober.

S tem je Avstrija izenačila obravnavo potnikov iz Hrvaške s tistimi iz drugih držav Zahodnega Balkana – Bosne in Hercegovine, Kosova, Črne gore, Severne Makedonije in Srbije.

Št. komentarjev: 2
  1. Nataša Valant pravi

    Ker ljudje drugače, kot , da se jim nekaj prepove ne razumejo. . . . . je to edina rešitev. Ponovno zapreti meje. Samo za nujne gospodarske in obmejne zadeve. Karantena pa za tiste, ki na vsak način rinejo tja, kjer je nevarnost okužbe.

  2. haapy yack pravi

    hoj
    Nič ne bo. Globala bo spustila hibridni virus, HIV, Sars. Vse dokler ne prisilo vse v prisilno cepljenje.
    boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen