Tudi nekdanja dolgoletna prijateljica in sodelavka Melanie Trump napisala knjigo o prvi dami ZDA: Od zamenjave stranišč v Beli hiši do rivalstva z Ivanko

0

Nekdanja sodelavka in dolgoletna prijateljica Melanie Trump iz New Yorka Stephanie Winston Wolkoff v knjigi Melania in jaz: Vzpon in padec mojega prijateljstva s prvo damo, ki bo izšla 1. septembra, trdi, da je Trumpova leta 2017 odklonila selitev v Belo hišo, dokler tam ne zamenjajo stranišč.

Gre za novo razlago zamude prve dame pri selitvi v Washington po prisegi Donalda Trumpa januarja 2017. Uradno je Melania Trump ostala v New Yorku zato, da počaka s sinom Barronom do konca njegovega šolskega leta.

Novinarka Washington Posta Mary Jordan v svoji knjigi o prvi dami ZDA trdi, da je bila zamuda posledica pogajanj o predporočni pogodbi med njo in Trumpom, v katerih je Melania od moža izsilila, da njunemu sinu Barronu nameni več denarja in boljši status v veliki družini.

Wolkoffova, ki je znana po organizacijah prestižnega plesa Metropolitanske opere, pravi, da sta se z Melanio Knavs spoznali že leta 2003 v New Yorku.

Počilo je potem, ko so jo najeli za organizacijo Trumpovih inavguracijskih slovesnosti. Wolkoffovo so obtožili finančnih nepravilnosti, Melania je ostala ob strani svojemu možu in prijateljstvo je šlo po gobe, hkrati pa je nastala priložnost za novo knjigo brez zavor o Trumpovih, ki jih je zdaj že za celo knjižnico.

Stephanie Winston Wolkoff piše, da je Melania Trump ob pogledu na spalnico in druge bivalne prostore Trumpovega predhodnika Baracka Obame in prve dame Michelle Obama naravnost dejala, da se tja ne bo selila, dokler ne bo temeljite prenove. Med drugim je zahtevala novo prho in stranišče.

“Ni bila pripravljena uporabljati istega stranišča, pri čemer ne bi bilo pomembno, če bi šlo za stranišče angleške kraljice ali kogarkoli drugega,” trdi Wolkoffova. Nekdanja prijateljica dodaja, da je Melanio Trump dekor Bele hiše bolj skrbel, kot so jo kadarkoli skrbele navedbe o moževi nezvestobi.

V predhodno objavljenih trditvah knjige Wolkoffova sicer piše, da je Melania Trump grdo govorila o Trumpovi hčerki Ivanki, s katero je imela kar nekaj glasnih izmenjav mnenj o kakšni stvari v Beli hiši, par krepkih pa je rekla tudi čez svojega moža.

Grimasa, ki je bila inspiracija za #FreeMelania? Kriv je bil sin Barron!

Po besedah Wolkoffove nesrečen izraz na obrazu gospe Trump na predsedniški inavguraciji januarja 2017 ni bil odziv na njenega moža: “Melania se je nenadoma namrščila in pogledala navzdol in desno, ker jo je Barron po naključju brcnil v gleženj.” Wolkoffova ji je kasneje predlagala, da naj se odzove na številne namige o zakonskem nesoglasju z možem Donaldom, a prva dama ji je odgovorila: “Ne dolgujem jim pojasnila!”

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen