Svoboda v času korone

1

Jana Krebelj v komentarju Svoboda v času korone piše, da svoboda ni neomejena. Ker nekateri ne upoštevajo ukrepov in niti malo ne omejujejo svoje svobode, so domovi za starejše in njihovi stanovalci zaprti. Napovedana karantena za povratnike s Hrvaške pa bo zanetila nove odzive o tem, kako država omejuje svobodo ljudi.

PREBERITE ŠE TO: Minister Koritnik: Aplikacija #OstaniZdrav je uspešno prestala preverjanja in je že na voljo v spletni trgovini Google Play

“Kakor koli, število vnosov okužbe iz sosednje države kliče po ukrepih, da bi bili v Sloveniji še vedno vsi deležni neke omejene količine svobode. Vsi, ne le tisti, ki morda veseljačijo po hrvaških klubih, ker mislijo, da jim virus ne more do živega. Zavarovati je treba svobodo otrok, da lahko obiskujejo pouk v učilnicah, kar je zanje najbolj koristno. Poskrbeti je treba za starše, da ne bodo primorani bdeti nad šolanjem otrok od doma. Misliti je treba na gospodarstvo, da v primeru širjenja okužb ne bo dodatno prizadeto in prisiljeno v odpuščanje delavcev. Prav pri slednjem gre korona mladim še kako do živega. Mladi so prvi, ki v sedanjih okoliščinah izgubljajo delo, bodisi študentsko bodisi redno. Če ne verjamejo v virus in jih ne skrbi za druge, naj z odgovornim obnašanjem poskrbijo vsaj za svoj kos torte.”

Število komentarjev: 1
 1. haapy yack pravi

  hoj
  Zakaj se slepite. To sranje je pažljivo načrtovana operacija. Tu ni ničesar spontanega niti slučajnega.
  Še enkrat to ni epidemija temveč operacija.
  zig
  boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen