Šiškovi vardisti nezaželeni tudi v Slovenskih Konjicah: Tabora Štajerske varde pri nas ne bo!

9

Župan občine Slovenske Konjice Darko Ratajc je s podžupanom ter občinskimi svetniki izrazil nasprotovanje morebitni organizaciji tabora Štajerske varde v njihovi občini. V izjavi so zapisali, da uniformirani pripadniki te in ostalih paravojaških skupin v občini niso zaželeni. Podobno so že pred tem sporočili v Ormožu in Slovenski Bistrici.

Župana in svetnike so zaskrbele informacije, da naj bi varda na območju občine Slovenske Konjice pripravljala tabor. “Že dosedanja pojavljanja varde na območju občine Slovenske Konjice so pri mnogih občankah in občanih vzbujala nelagodje in strah. Vojska in policija sta tisti, ki skrbita za varnost države in državljanov. Tako naj tudi ostane,” so zapisali.

V občini Slovenske Konjice odločno nasprotujejo in obsojajo širjenje strahu in nestrpnosti, zato paravojaške formacije niso dobrodošle, so dodali.

Podobno je pred mesecem dni sklenila ormoška občina, saj so svetniki brez glasu proti podprli sklep, da izrečejo negostoljubnost pripadnikom varde. Ob tem je ormoški občinski svet, podobno kot že pred tem že v Slovenski Bistrici, pristojne organe pozval k odzivu na čedalje pogostejše provokacije vardistov.

Predstavniki varde, ki delujejo pod vodstvom Andreja Šiška, so se na odločitev ormoških svetnikov odzvali s trditvijo, da se je politična opcija, ki vodi občino, zapletla v protizakonito in protiustavno delovanje.

Št. komentarjev: 9
 1. Franjo pravi

  Šiško bo sedaj čisto popenil in odšel na PP Konjice 😉

 2. Renato pravi

  Štajerska varda do Tokia 🙂

 3. raft pravi

  Šiško, je-bala te ruska zastava. Si navaden bu-telj.

 4. haapy yack pravi

  hoj
  Za ravnovesje bo JJ zrihtal 1000 amerjevih vojakov iz Nemčije.
  Lastniki kuplerajev si že manejo roke.

  1. šljuk pravi

   Niti enega vojaka v SLO ne bo, ker JJ Američani ne šljivijo 5 posto…

   1. haapy yack pravi

    hoj
    Da bi amer po kakšnem naključju zavohal nafto bi takoj dobil 5 floto in 20 000 marincev, ki bi se izkrcal v Piranskem zalivu. Podobn kot na Haitiu.
    boditevcvetju

 5. Gasilec pravi

  Kaj tem vampastim pivopivcem res ne no nihče v državi kos?

 6. Prdec pravi

  Kaj tem vampastim pivopivcem res ne no nihče v državi kos?

 7. Repincl pravi

  To je Šiško in njegovi ” vardali” , povsod hočejo nekaj na silo. Bilo pa bi pametneje, da se oprimejo kakšnega dela, ne pa ” sociale”

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen