Razdejanje in žrtve v tropski nevihti Isaias, ki je pustošila po vzhodni obali ZDA

0

Tropska nevihta Isaias je v torek z obilnim dežjem in močnim vetrom pustošila po vzhodni obali ZDA. Po najnovejših podatkih so umrli trije ljudje – dva v Severni Karolini in eden v mestu New York, poročajo tuje tiskovne agencije.

Isaias je obalo ZDA dosegel v ponedeljek zvečer kot orkan prve stopnje, kasneje pa je oslabel v tropsko nevihto. Na območje je prinesel obilno deževje in močan veter, zaradi česar je več milijonov gospodinjstev na vzhodu ZDA ostalo brez elektrike, zaprte so bile ceste, odpovedani številni leti.

V Severni Karolini, kjer je orkan dosegel kopno, sta po poročanju tamkajšnjih medijev umrla najmanj dva človeka, več deset jih je bilo poškodovanih. Guverner te ameriške zvezne države Roy Cooper je sicer ocenil, da Isaias ni povzročil toliko škode, kot so pričakovali.

V newyorški četrti Queens pa je umrl moški, ker je na njegov parkiran kombi padlo drevo, je poročal lokalni radio NBC4.

Isaias se medtem pomika naprej proti severovzhodu in je že dosegel zvezno državo Nova Anglija.

Isaias se je kot tropska nevihta prejšnji teden oblikoval nad Karibskim morjem. V četrtek je dosegel Portoriko, kjer je povzročil zemeljske plazove in poplave, nato pa se je okrepil v orkan prve stopnje. V soboto je dosegel Bahame, nato pa je znova oslabel v tropsko nevihto. V ponedeljek se je spet okrepil v orkan prve stopnje in dosegel ZDA, a ne Floride, kot so sprva napovedovali.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen