Plaftorma Booking bo odpustila do 25% zaposlenih

0

Pandemija covida-19, ki je močno zmanjšala zanimanje za turistična potovanja, je prizadela tudi spletno platformo za posredovanje počitniških nastanitev Booking. Odpustiti nameravajo četrtino zaposlenih.

Pri spletni platformi s sedežem v Amsterdamu, ki zaposluje približno 17.500 ljudi po vsem svetu, niso natančno pojasnili, koliko zaposlenih bo izgubilo delo. Podrobnosti bodo znane v “prihodnjih tednih in mesecih”, so dejali. So pa opozorili, da utegne oditi do 25 odstotkov zaposlenih.

Koronska kriza je močno prizadela turistično panogo in obseg potovanj se je opazno zmanjšal, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili iz družbe. Medtem ko si prizadevajo ohraniti kolikor je mogoče veliko delovnih mest, pa verjamejo, da morajo preoblikovati svoj poslovni model tako, da bodo izpolnili pričakovanja turistov v prihodnosti.

Booking s tem sledi drugim spletnih ponudnikom kratkotrajnih nastanitev, kot sta Airbnb in Tripadviser, ki so prav tako zmanjšali število zaposlenih za po približno četrtino.

Aprila so pri Bookingu zaprosili tudi za državno pomoč. Prejšnji mesec so od nizozemske države prejeli približno 61 milijonov evrov, s čimer se uvrščajo na tretje mesto po višini prejete državne pomoči na Nizozemskem – za letalsko družbo KLM in železnico Dutch Rail.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen