Ob pričetku počitnic v Italiji se pričakuje na slovenskih cestah in mejnih prehodih gnečo in kolone

0

Z današnjim dnem se začenjajo tradicionalne italijanske počitnice v avgustu, zato je tudi letos pričakovati množične odprave Italijanov proti turističnim krajem. Na slovenskih cestah in mejnih prehodih je tako za danes pričakovati dodatno gnečo in kolone.

Dars za ta vikend in naslednji teden napoveduje povečan promet na mejnih prehodih z Avstrijo in Hrvaško. Obenem je zaradi prenove predora Golovec spremenjen potek prometa na vzhodni ljubljanski obvoznici. V teku sta tudi prenova pomurske avtoceste med Mursko Soboto in Turniščem ter prenova vipavske hitre ceste med Selom in Vogrskim.

Na mejnih prehodih s sosednjimi državami ostaja nadzor prometa in potnikov na kontrolnih točkah. Slovenski državljani, ki prihajajo iz držav članic EU oziroma iz držav članic schengenskega območja, lahko našo mejo prestopajo tudi izven kontrolnih točk.

Sicer pa se je z včerajšnjim dnem posodobila razporeditev držav na sezname glede epidemiološke varnosti. Vlada je z zelenega seznama epidemiološko varnih držav črtala Španijo, Belgijo, Avstralijo, Maroko, Andoro in Kanado ter jih uvrstila na rumeni seznam. Na rdeči seznam držav s poslabšano epidemiološko situacijo je uvrstila Bolgarijo, Romunijo, Bahame, Indijo in pet španskih administrativnih enot.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen