Ob obisku Pompea v Sloveniji lahko pričakujemo kratkotrajne mobilne zapore prometa

0

Policisti bodo v četrtek ob obisku ameriškega državnega sekretarja Mika Pompea na območju Gorenjske in Ljubljane izvajali kratkotrajne mobilne zapore prometa, so za STA sporočili z Generalne policijske uprave (GPU). Kot ocenjujejo, bo varovanje v četrtek kratkotrajno, a eno od zahtevnejših.

Policija bo v primeru varovanja Pompea izvedla vse aktivnosti načrtovanja, koordiniranja in izvedbe varovanja ter skrbela za čim večjo pretočnost prometa. Varovana oseba je varovana skladu z uredbo o varovanju oseb. Poleg slovenskih policistov bodo pri varovanju sodelovali tudi ameriški varnostniki.

“Vsako varovanje ima svoje posebnosti, konkretno varovanje je sicer kratkotrajno, a varnostno eno od zahtevnejših,” so dodali na GPU.

Glede prometa bodo v četrtek na območju Gorenjske in Ljubljane skrbeli za varovanje kolon, pri čemer bodo izvajali kratkotrajne mobilne zapore prometa. S tem nameravajo skrbeti za čim večjo pretočnost v prometu, zaradi česar večjih zastojev ne pričakujejo.

Ameriški državni sekretar Mike Pompeo se je v ponedeljek odpravil na turnejo v Evropo, v okviru katere bo v četrtek obiskal tudi Slovenijo. To bo prvi obisk kakega ameriškega zunanjega ministra po 23 letih. Med glavnimi temami njegove turneje bo predvsem krepitev zavezništev v ameriškem “spopadanju” s Kitajsko v kibernetskem prostoru. Večina obiska v Sloveniji naj bi potekala na Bledu.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen