Ministrica Aleksandra Pivec v čustvenem zapisu na Facebooku: Zame je družina sveta! Ko so v politične napade name vpletli tudi otroka in moža, sem enostavno izgubila živce!

8

Potem ko je ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec poslancem DeSUS sporočila, da jim bo svoja domnevno sporna ravnanja pojasnila naslednji ponedeljek, je na nekatere očitke odgovorila včeraj prek Facebooka, in kot je zapisala, med dopustom. Zagotovila je, da nikoli ni in ne bo izkoriščala položaja ministrice za koristi sebe ali svojih bližnjih.

“Najprej moram priznati, da sem se preostro odzvala na prva medijska vprašanja povezana z Vinakrasom. Ampak, ko so v politične napade name vpletli tudi otroka in moža, sem enostavno izgubila živce. Dva mandata sem v politiki in vladi, a si niti v sanjah nisem mogla misliti, da je lahko politični boj tako umazan, kot se kaže zadnje mesece, ko je situacija postala povsem histerična.

Foto: Instagram Aleksandre Pivec

Zame je družina sveta in že tako najbolj trpim ravno zato, ker sem jo zaradi politike postavila na drugo mesto. Kot mama imam slabo vest zaradi občutka, da zanemarjam odnose z mojimi. In prav zato izkoristim čisto vsako priložnost, da s sabo na obiske ob vikendih vzamem sinova in tako ukradem vsaj nekaj ur, da se med ostalimi obveznostmi družim z njima.

Sem pa takoj povedala, da sem nočitev na Krasu plačala sama. Zasebnih računov pa ne bom kazala medijem, ampak tistim institucijam, ki so za to zadolžene. To, da so nam na vsakem koraku tistega izleta ponudili pršut in kozarec vina, pa štejem kot del slovenske tradicije gostoljubnosti in ne za politični problem.

Pogosto sem na terenu ne samo zato, ker se tako iz prve roke poučim o problemih, ki jih nato strateško rešujemo na ministrstvu, ampak tudi zato, ker so povsod veseli in celo ponosni, da jih obišče ministrica. Zato tudi z veseljem poziram na njihovih fotografijah in Facebook video posnetkih. Ker razumem to tudi kot izraz spoštovanja do mojih gostiteljev in ne samo kot promocijo.

Glede obiska Izole, kamor me je povabila občina, je v medijih prav tako veliko manipulacij. Da, tisti vikend sem mešala službene in zasebne zadeve. Med različnimi službenimi sestanki, nam je z otrokoma uspelo ukrasti nekaj uric samo za nas.

Na podaljšan vikend so me povabili zato, ker je bilo poleg pomembnega dogodka povezanega z ribiškim muzejem v načrtu tudi, da bom častna gostja kulturnega festivala, ki ga je potem NIJZ zadnji trenutek prepovedal. Zato je župan predlagal spremembo programa in bolj poglobljeno seznanitev s problematiko ribiške infrastrukture in težavami vinarjev, kar sem sprejela.

Najprej je bilo res v načrtu, da bosta z mano spala tudi otroka in sta se zato tudi prijavila v hotelu. Vendar smo se potem premislili in sta prespala drugod. Glavni razlog za to je bilo prav izogibanje morebitnim očitkom, da je sobo zanju plačala občina, čeprav so mi rekli, da je to legitimna odločitev gostiteljev, a kot rečeno živimo v času politične histerije.

Vsak človek, vsaka mama in celo vsaka ministrica, če sem malce cinična, ima po mojem pravico do tedna dopusta. A ker nekateri mediji terjajo takojšnje odgovore, jih moram podati. Slovenski javnosti zagotavljam, da nikoli nisem in ne bom izkoriščala položaja ministrice za koristi mene ali mojih bližnjih. Oni največ žrtvujejo, da lahko sama opravljam izpostavljeno funkcijo. Naj ob koncu ponovno poudarim, da ne bom sprejela od Nikogar, Nikoli in Ničesar, zaradi česar bi samo slabo spala, kaj šele izkoriščala svoj položaj. Političnim konkurentom zato svetujem, naj se v to tarčo ne zaletavajo več. Javnosti pa zagotavljam, da bom po svojih najboljših močeh koristila Sloveniji.”

Št. komentarjev: 8
 1. bruh pravi

  kućanov mafijski smrdeči klan in vsi njegovi mafijski podsistemi, od rdečih mafijskih sodnikov in tožilcev do bande 571, od mafijsko in ideloško blazno zvestih državnih kadrov do divje nestrpnih ljubljankovićev, od rdečih legalno mafijskih kao nevladnih organizacijah do čisto vsakega svi njskega smrdečega bralca omladincev ali udbodnevnika kot zvestega in enoumnega poslušalca vala 2020 ali gledalca popsranja ali rtvića, čisto vsak od teh slo nestrpnih, nedemokratičnih, sovražnih levićarjev in levičark, čisto vsak od teh bo dnevno bruhal, krulil, cvilil, lagal, preganjal, PLJUVAL po vseh , ki podpirajo drugače mislečo vlado in bo naredil vse, čisto vse, da se vrne kakšen ogabni, mafijski, komunajzerski, zverinsko nestrpni, kućanov smrdeči rdeči PRA sec ali SVI nja ponovno na oblast……kajti od komunistićnega pra sca drnovšćića do zadnjega kučanovega pra sca iz bande 571 se oni borijo le za totalitarno mafijsko oblast…. naš levićar kot levičarka je vedno smrdeče ogabno , divje nestrpno, vedno mafijsko bitje, ki vedno sovraži vse in vsakogar, ki ni levičar kot je on……..spomnite se, dragi drugače misleči, levičar kot levićarka bo vedno blazno sovražil vas in ne bo NIKOLI imel spoštovanja do vas, vaše družine in vaših otrok……spomnite se tega…ajd…koliko dokazov še potrebujete?

 2. andrej pravi

  Kakšni debili so levičarski mediji: tudi če Pivčeva odstopi, gre ta vlada lepo naprej. Tale hajka je kar nekaj, se vidi, da je čas kislih kumaric…

 3. Renato pravi

  Sram naj vas bo bedni levičarji, da se spravljate na otroke desnih politikov!

 4. Marjan pravi

  Zelo lep in iskren zapis ga. Pivec… a kaj ko ga pobesneli watchdogi ne bodo niti povohali…

 5. ingo pravi

  Prozorni manevri levičarskih nabijalcev zaradi nekaj sto evrov, ki so jih plačali gostitelji Pivčeve. Če je že to problem, potem je pred njo najmanj 1000 levakov, ki so kradli milijone, pa še danes vetrijo na političnih in gospodarskih funkcijah!!!

 6. sinclair pravi

  Ne vem kako še ni jasno ljudem na položaju, če je desni ne sme nič. Plačati mora še zrak, ki ga diha. Če je levi je pod patronatom globoke države tudi farmacevtke ali odpis 50 milijonov ni problem. Gospa Pivčeva sedaj poizkuša to, kar je Janez okušal 10 let z družino. Torej čas za lomljenje živcev pozabite vsaj za 100 let.
  Naredite to, da bo Slovenija Slovenska. Ne pa udbo s_lova_nija za udbo maziljence. Upam, da je to dovolj dober poduk vsem ostalim. Moral bi že zadostovati pripetljaj s trgovcem banan. Naivneža je napojil in ko se je peljal domov, je “slučajno!” naletel na patruljo. Sem napisal kaj novega? NIČ! Torej vložite vse napore, da spremenite to. Točka moči je vedno v sedanjem trenutku.

 7. raft pravi

  Ministrica Aleksandra Pivec v čustvenem zapisu na Facebooku: Zame je družina sveta! Ko so v politične napade name vpletli tudi otroka in moža, sem enostavno izgubila živce!
  ——————-
  Ko bi le vse Slovenke tako razmišljale in se tako nosile.

 8. raft pravi

  So se spravili na zavedno, delavno, pošteno in pametno Slovenko. Ne bo se vam izšlo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen