Med izvajanjem akcije Hitrost so policisti v Mariboru oglobili več kot 80 prehitrih voznikov

0

Mariborski policisti so v torkovem poostrenem nadzoru cestnega prometa v okviru preventivne akcije Hitrost zabeležili 85 prekoračitev hitrosti, od tega večino v naselju. Dodatno so še šest voznikov oglobili zaradi uporabe mobilnega telefona za volanom.

Poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti so na območju Policijske uprave Maribor izvedli v torek med 7. in 14. uro. Poleg prehitre vožnje so se osredotočili še na ugotavljanje kršitev nepravilne uporabe naprav ali opreme, ki ovirajo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo.

Poostren nadzor so izvajali po metodologiji Veriga, torej z več zaporednimi kontrolami hitrosti na določenih cestnih odsekih, ki na območju te policijske uprave izstopajo po problematiki hitrosti.

Kot so danes sporočili z mariborske policijske uprave, so v poostrenem nadzoru ugotovili 85 prekoračitev hitrosti, od tega 78 kršitev v naselju, kjer je problematika hitrosti najbolj izstopajoča. Prav tako so ugotovili šest kršitev nepravilne uporabe mobilnih telefonov in vsem 91 kršiteljem izrekli globo.

Enotedenska vseslovenska preventivna akcija Hitrost se je začela v ponedeljek. Njen namen je umirjanje prometa in s tem večja varnost vseh udeležencev.

Kršitve cestnoprometnih predpisov s področja hitrosti namreč v Sloveniji še vedno predstavljajo tretjino vseh kršitev, neprilagojena hitrost pa je med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče z najhujšimi posledicami.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen