Ljubljana bo v nedeljo gostila tekmo v hitrostnem rolanju

0

Ljubljana bo v nedeljo, 23. avgusta, gostila mednarodno tekmo v hitrostnem rolanju z naslovom Vsi na rolarje. Rolerski klub Ljubljana, ki letos praznuje 10. obletnico delovanja, je dobil zeleno luč za organizacijo 21 km dolgega rolerskega polmaratona pred dvema tednoma, so sporočili organizatorji.

Soorganizatorica tekme je tudi Mestna občina Ljubljana. Krožna trasa bo potekala na Štajerski cesti od športnega centra Stožice do rondoja Štajerske ceste s Kranjčevo ulico.

Krožno traso dolgo 2,8 km bodo tekmovalci morali prevoziti osemkrat. Zaradi trenutnih epidemioloških razmer bo na progi lahko nastopilo 70 tekmovalcev iz Slovenije in tujine.

Poleg slovenskih tekmovalcev so prijavljeni tekmovalci iz Italije in Poljske, vsi ostali pa še čakajo, kaj bodo pokazale epidemiološke razmere.

Tekmovanja se lahko udeležijo tudi rekreativci. Uradno bo rolerski polmaraton potekal brez gledalcev. Možno pa ga bo od 10. ure dalje spremljati s sprehajalnih poti nad Štajersko cesto, ki bo v času tekmovanja zaprta za ves promet ter prek spletnega prenosa na MORELTV.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen