Kaja Juvan tudi čez tretjo kvalifikacijsko oviro v Palermu za turnir WTA

0

Slovenka Kaja Juvan se je prek kvalifikacijskih dvobojev uvrstila na prvi teniški turnir WTA po marčevskem izbruhu pandemije novega koronavirusa. Devetnajstletna Ljubljančanka je v tretjem krogu kvalifikacij v Palermu po uri in 43 minutah premagala sedem let starejšo in 160 cm visoko Italijanko Martino Trevisan s 7:6 (8) in 6:1.

Juvanova je bila v prvem krogu kvalifikacij boljša od Poljakinje Magdalene Frech z 2:6, 6:2 in 6:4, v drugem pa je premagala Romunko Eleno Gabrielo Ruse z 2:6, 6:1 in 6:2. Njena tekmica v prvem krogu glavnega turnirja še ni znana.

Na teniškem turnirju na Siciliji, kjer se udeleženke potegujejo za dobrih 200.000 dolarjev nagradnega sklada, sta v glavnem žrebu neposredno uvrščeni Slovenki Polona Hercog in Tamara Zidanšek.

Hercogova se bo danes v prvem krogu pomerila z 19-letno Italijanko Elisabetto Cocciaretto, Zidanškovo pa dan kasneje bržkone čaka dvojni spored. V prvem krogu med posameznicami bo igrala s kvalifikantko, med dvojicami pa bo moči združila z Nizozemko Arantxo Rus.

* Izid:
– Palermo, WTA (202.250 dolarjev):
– kvalifikacije, 3. krog:
Kaja Juvan (Slo) – Martina Trevisan (Ita) 7:6 (8), 6:1.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen