Gale z novo “pasjo bombico”: Tokrat s kazensko ovadbo zoper Počivalška in Rumpfa – zaradi domnevno negospodarne rabe javnih sredstev ob poslu za dobavo zaščitnih mask s podjetjem Hmezad TMT

6

Izpostavljeni uslužbenec Zavoda za blagovne rezerve Ivan Gale je po poročanju POP TV na tožilstvo vložil ovadbo zoper ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška ter direktorja zavoda Tomija Rumpfa. Očita jima negospodarno rabo javnih sredstev ob večmilijonskem poslu za dobavo zaščitnih mask s podjetjem Hmezad TMT.

Gale v ovadbi Počivalšku in Rumpfu očita, da sta podjetje Hmezad TMT neupravičeno favorizirala in tako kršila predpise, državo pa oškodovala za več milijonov evrov, ker nista poiskala boljše ponudbe.

Mimogrede, Gale je danes “gostoval” v Izoli, a tam ga niso sprejeli ravno gostoljubno…

Podjetje Hmezad TMT se po navedbah POP TV primarno ukvarja s transportom in gradbenimi deli ter ni vpisano v register dejavnosti agencije za zdravila in medicinske pripomočke. Zavod za blagovne rezerve pa je z njimi sklenil posel v višini 11 milijonov evrov za dobavo 20 milijonov mask.

Gale zatrjuje, da so na zavodu za blagovne rezerve ponudbe drugih, preverjenih ponudnikov, zavračali. Poleg tega, da so Hmezadu TMT tudi neupravičeno podaljševali rok dobave – ki se ga kar dvakrat ni držal – in se ob tem sklicevali na nejasnosti glede standardov in papirjev.

“Prvotna pogodba je bila podpisana 3. aprila, 15. april je bil rok dobave. Kmalu se je izvedelo, da to ne bo možno in se je rok podaljšal do 30. aprila. Do takrat so dobavili samo dva milijona mask, ki pa so bile takrat ocenjene kot neustrezne,” je za televizijo dejal Gale.

V ovadbi Gale navaja, da bi moral zavod za blagovne rezerve Hmezad TMT takoj pozvati, naj izpolni svoje dolžnosti. A so to storili šele čez en teden in podjetju postavili nov osemdnevni rok, ki pa ga Hmezad TMT prav tako ni izpolnil. Nato so po navedbah Galeta 22. maja “ugasnjeno pogodbo oživili z aneksom”, pri tem pa so se sklicevali na nejasnosti glede standardov in papirjev.

Preko tega aneksa je sicer zavod za blagovne rezerve ceno znižal za štiri cente na približno 63 centov na masko z DDV. Gale zatrjuje, da bi morala biti cena glede na razmere, ki so maja veljale na trgu zaščitne opreme, bistveno nižja.

Počivalšek za POP TV ovadbe ni želel komentirati, ker je še ni prebral. Na zavodu za blagovne rezerve pa so za televizijo dejali, da so to “odločitve in aktivnosti Galeta, ki da so skladne z njegovim načinom delovanja v zadnjem obdobju in jih ne morejo komentirati”.

Št. komentarjev: 6
 1. Miha pravi

  Gale se še dalje smeši, a kmalu ga bodo vsepovsod imeli poln kufer kot smo to videli v Izoli!

 2. Re gornjemu pravi

  Samo to, kar piše Demokracija o poročanju Carlove v Izoli, je pa res čista njihova ( ne Carlčkina laž). Le poglejte posnetek.

  1. raft pravi

   Repetaš, kaj pa je na temu posnetku tako pretresljivega? Tebi pravi moški ravs očitno ni poznan, zato se ne repenči za svojo tipkovnico.

   1. Re gornjemu pravi

    Ti bedak sploh nisi razumel poante! Demokracija je obdolžila Carlčko, da si je ta , kot praviš ” moški ravs” izmislila, posnetek pa kaže drugače, torej ?? Upam, da si razumel ali naj ti še kaj narišem?Če bi v tem ravsu sodeloval jaz, ti rečem, da bi Primorec špuknil kakšen zob.

 3. drago pravi

  Gale je pravzaprav navaden pajac-frontman (tako kot Šarec)globoke države. Po koncu histerije na levem polu ga bodo zavrgli kot kup d..ka.

 4. Dragica pravi

  Ja pravi bebec je ta Gale.
  Prav smeši se, že njegova faca izgleda kot pravi klovn.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen