50-letnik iz Ruš prek priljubljene pohodniške poti na Pohorju napel bodečo žico

0

V začetku julija je 50-letni Rušan prek priljubljene pohodniške gozdne pešpoti na Ruškem Pohorju napel plastično mrežo, na vrh katere je namestil še bodečo žico, so ugotovili policisti. Ovadili ga bodo zaradi povzročitve splošne nevarnosti, za kar je zagrožena kazen od enega do osmih let zapora, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

“S tem dejanjem bi lahko ogrozil življenje morebitnih pohodnikov ali tekačev, pa tudi kolesarjev, ki nemalokrat uporabijo to pešpot za kolesarski spust, in bi se lahko ob trčenju v oviro huje poškodovali,” so danes izpostavili na mariborski policijski upravi.

Tokrat k sreči poškodovanih ni bilo.

Ruški policisti so sum storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti obravnavali 5. julija. “Z ogledom kraja kaznivega dejanja so ugotovili, da je takrat še neznani storilec v noči na 5. julij na Martnici na območju Ruškega Pohorja preko priljubljene pohodniške gozdne pešpoti, za ovinkom in za gostejšim rastjem, med dvema drevesoma zavezal gradbeno PVC mrežo, na vrhu katere je napeljal še bodečo žico,” so pojasnili na policiji.

Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je storitve dejanja osumljen 50-letni Rušan, ki so ga policisti že kazensko ovadili Okrožnemu državnemu tožilstvu v Mariboru. Policisti ob tem še preverjajo, ali je osumljenec vpleten tudi v druga podobna kazniva dejanja, ki so jih obravnavali na Pohorju.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen