Zagrebški Dinamo z mamljivo ponudbo vabi slovenskega selektorja Keka

1

Danes ali jutri naj bi po podatkih dobro obveščenih slovenskih in hrvaških novinarjev padla odločitev o prihodnosti Matjaža Keka na mestu selektorja slovenske nogometne reprezentance. Kot poroča hrvaški novičarski portal Index.hr, je najtrofejnejši hrvaški klub, Dinamo iz Zagreba, slovenskemu strokovnjaku ponudil ponudbo, ki jo bo težko zavrnil.

Iz zagrebškega Dinama je prejšnji teden prišla informacija, da je Kek prva in edina izbira za novega trenerja. Kek je o ponudbi obvestil predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića, ki je dal Keku en teden za razmislek. Ta čas se izteka in Kek mora povedati, kako se je odločil, navaja Index.

Neimenovani vir je za hrvaški portal navedel, da so Zagrebčani zelo agresivni pri snubljenju slovenskega trenerja. “Ko gre za finančno moč, se ne moremo kosati z Zagrebom,” je povedal ta vir. “Dinamo Keku ponuja plačo, ki trikrat višja, kot jo ima Kek kot selektor Slovenije. Z bonusi bi v Zagrebu zaslužil približno 800.000 evrov na leto,” navaja Index.hr.

Konec leta 2018 je Kek ponovno prevzel reprezentanco svoje države, ki jo je leta 2010 popeljal na svetovno prvenstvo. Tja se je vrnil, potem ko je pet let in pol vodil Rijeko, s katero je osvojil eno prvenstvo, dva pokala in dvakrat uspešno igral v evropski ligi.

Kek ima z NZS pogodbo do konca kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2024. NZS se je s tem zavezala k razvoju reprezentance na dolgi rok, Mijatović pa je dosedanje delo selektorja ocenil za uspešno.

Ob tem je prvi mož NZS potrdil tudi, da Kek ne bi mogel opravljati dvojne funkcije selektorja in trenerja, saj gre po njegovem mnenju v obeh primerih za delo, ki zahteva polnega človeka.

Število komentarjev: 1
  1. Pubec pravi

    Nije u novcima sve, Matjaž!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen