Vlada pod napadom NPU: Preiskovalci sedaj zaslišali še Tonina zaradi poročila o arbitraži!?

3

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je danes zaslišal obrambnega ministra Mateja Tonina. Kriminalisti naj bi zdaj Tonina dolžili opustitve dolžnega ravnanja, ker je v tajni del poročila glede prisluškovalne afere v arbitraži med Slovenijo in Hrvaško vključil tajne podatke Sove, a ni o tem vnaprej seznanil drugih članov Knovsa, poroča 24ur.com.

Razlog za pogovor s kriminalisti je poročilo o arbitraži, ki ga je 11. novembra lani sprejela parlamentarna komisija za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb, ki ji je takrat kot opozicijski poslanec predsedoval prvak NSi Tonin.

Na Sovi so po tem potrdili, da so policijo in okrožno državno tožilstvo obvestili, da je pri objavi javnega dela poročila prišlo do večkratnega razkritja tajnih podatkov.

Na medijska poročanja, da je Sova ovadila Tonina, je slednji potem objavil pojasnilo, ki ga je dobil od vodje ljubljanskega okrožnega državnega tožilstva Katarine Bergant, da se naznanilo suma kaznivega dejanja ne nanaša na točno določeno osebo.

Tonin sicer zaradi poročila o arbitraži na zaslišanju pri kriminalistih ni bil prvič, po poročanju portala 24ur.com pa so se na prejšnjem dogovorili za pisni zagovor, ki naj bi ga Tonin in njegova odvetnica kriminalistom predstavila danes.

A so se torej očitki spremenili, tako mu ne očitajo več izdaje tajnih podatkov, ampak naj bi ga po poročanju portala zdaj kriminalisti dolžili opustitve dolžnega ravnanja, ker je v tajni del poročila o arbitraži vključil tajne podatke Sove, a ni o tem vnaprej seznanil drugih članov Knovsa. Čeprav so poročilo prebrali in sprejeli.

Tonin in njegova odvetnica sta prepričana, da tega predkazenskega postopka ne bi smelo biti, zato sta zahtevala, da se do tega postopka opredeli tudi tožilstvo, so za STA potrdili tudi na NSi.

Knovs je v javnem delu poročila o prisluškovalni aferi v arbitraži iz leta 2015 sicer obremenil predvsem nekdanjo slovensko agentko Simono Drenik, ker da v nedovoljeni komunikaciji z nekdanjim arbitrom Jernejem Sekolcem ni upoštevala zakona o tajnih podatkih in pravil, Sova pa da je na drugi strani izvedla vsa potrebna izobraževanja in usposabljanja vpletenih.

Št. komentarjev: 3
 1. bruh pravi

  npuići so kućanovi mafijsko in ideološko blazno pogojeni in ubogljivi državni smrdeči rdeči kadri…. konec koncev ga je ustanovila kućanova smrdeča pasje je bka…ajd… nobenega spoštovanja to teh legalno mafijskih jugićevih državnih kadrov…ajd

 2. bruh pravi

  IN SPOMNIM, kar sem zapisal v začetku APRILA…..pred kućanovim mafijaćem galićem, pred smrdečeimi kur bami iz bande 571 na tarći, pred…….ajd….

  ta stari pravijo, da so leta 2000 bajukovo vlado rdeči mafijski pra sci in svi nje napadali čisto vsak dan , preko vseh medijev, čisto vsak novinar (danesvemo jasno le banda 571) je dnevno pljuval in lagal, prav enako parapolicija ( danes jasno npuići) in kućanovi mafijski podsistemi, vseh sedem mesec je bajuk moral dnevno poslušati kruljenje teh naših post-komunističnih ZLOČINSKIH levičarjev…….vse to le da so se vrnili rdeči kućanovi mafijski pra sci in svi nje ponovno na oblast…… ko se je vrnil ogabni in smrdeči rdečuh drnovšek je bilo pa takoj vse mirno….enako so počeli v letih 2004 -2008, takrat je rdeči mafijski komunistični zločinec kućan moral organizirati kar čisto mafijski konstrukt znoraj EUope:….( mislim, da je le v slovenistanu mafija čisto legalizirana in ima pod seboj sodnike, tožilce, policaje. itd…, da o bandi 571 niti ne govorimo..navadni ogabni nestrpni levičarski aktivsti ) …..o mafijsko vodenih in organiziranih kao ustajah leta 2012 pa ne bi zgubljal besed….tam so sodelovali le najbolj svi njski in smrdeči mafijski ljudje..na ulicah kot v studiju rtv in pop….. edini mafijač ljubljanković seveda s tem ni imel težav……ajd….. sedaj bo isto….. pričakujte si naval po medijih, fb…kjer bo uradno 70.000 zainteresiranih….v resnici pa vedno istih 25.000 najbolj mafijsko ideološko pogojenih enoumno vzgojenih nestrpnih rdečih pra sev in svi (MED NJIMI VELIKO VISOKIH DRŽAVNIH svi njskih KADROV)..in torej nič novega pod krvavordečim mafijskim kućanovim nebom…. zločinci in mafijači so bili in to bodo ostali…..
  slovenisatanski levičar je pač tak…vedno..nedemokratičen, izredno ideološko nestrpen, enoumno vzgojen in prepričan, vedno sistemsko mafijsko pokoren in volilno discipliniran smreči rdeči pra sec ali svi nja…vedno…ko razumete to dragi drugače misleči, je življenje veliko lepše….oni so taki pač…ajd

  ZAPISANO prve di APRILA………(dodal le DANES : banda 571 in npuićići…ajd…)

 3. robert pravi

  Tonin enostavno ni za mors, knovs, ne razume teh stvari, zato so ga levaki tukaj tudi nabili…

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen