V ZDA največ mrtvih zaradi covida-19 po dveh mesecih; v enem dnevu 1592 smrti

0

V ZDA je v torek koronavirusni bolezni 19 podleglo 1592 ljudi, kar je največ po dveh mesecih in pol, je razvidno iz podatkov univerze Johnsa Hopkinsa, ki so jih objavili v sredo.

V državi so potrdili še več kot 60.000 novih primerov novega koronavirusa. Skupno so v najbolj prizadeti državi v pandemiji covida-19 doslej potrdili 4,35 milijona okužb in 149.256 smrti.

Opozarjajo pa strokovnjaki v ZDA na zamude pri analiziranju in objavi rezultatov testov na novi koronavirus. Zaradi dolgih čakalnih dob v nekaterih delih ZDA lahko dobijo potencialni okuženi rezultat tudi šele po enem tednu. Dlje ko mora oseba čakati na rezultat, težje je izslediti njegove stike, ki so lahko tudi okuženi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Iz podjetja Quest Diagnostic, ki se ukvarja s testi, so sporočili, da je razlog za zamude vztrajno visoko povpraševanje po testih. Svojih kapacitet pa ne morejo razširiti, saj imajo težave s pomanjkljivo oskrbo z nekaterimi nujnimi kemikalijami.

Po podatkih univerze Johnsa Hopkinsa so v ZDA sicer stalno večali število opravljenih testov dnevno. Trenutno naj bi jih opravili več kot 800.000 na dan.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen