Tokio 2021: Igre Tokio 2020 bodo manj glamurozne kot sicer, poudarek bo na varnosti tekmovalcev

0

Predsednik olimpijskega komiteja Japonske Yashuhiro Yamashita je izjavil, da bodo olimpijske igre Tokio 2020, ki bodo zaradi koronavirusne pandemije na sporedu šele prihodnje poletje 2021, manj glamurozne, kot so sprva načrtovali in kot je sicer običajno.

“Igre so znale biti veličastne in ekstravagantne, kar sem tudi sam v preteklosti večkrat izkusil, vendar menim, da koncept naših iger ne bo stremel k temu. Naša prioriteta bo predvsem varnost tekmovalcev in drugih udeležencev iger,” je dejal Yamashita, olimpijski prvak v judu iz Los Angelesa 1984.

Yamashita je predsedniški stolček v japonskem komiteju prevzel pred letom, potem ko je prejšnji predsednik odstopil zaradi korupcijskega škandala.

Imenovanje štirikratnega svetovnega prvaka v judu je sledilo veliki aferi, v katero je bil vpleten njegov predhodnik Tsunekazu Takeda, ki je japonski olimpijski komite vodil dve desetletji.

Takeda je 19. marca lani nepreklicno odstopil zaradi suma nezakonitega pridobivanja glasov za olimpijske igre v Tokiu. Odstopil je tudi kot vodja marketinga pri Mednarodnem olimpijskem komiteju (Mok) ter se upokojil.

“Naslednje leto bo za nas zelo težko, pa tudi za preostali svet. Mislim, da obstaja velika verjetnost, da si bomo morali izposoditi denar,” je odkrito priznal Yamashita.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen