“Ta prava Dolenjca”: Novomeški policisti ustavili pijano 58-letnico, ponjo prišel še bolj pijani 34-letni sin

0

Novomeški policisti so ustavili 58-letno voznico osebnega avtomobila, ki je imela ob preizkusu alkoholiziranosti v litru izdihanega zraka 0,50 miligramov alkohola oz. v krvi 1,04 promila alkohola. Ko so ji prepovedali nadaljnjo vožnjo, pa je ponjo prišel 34-letni sin, ki je imel v krvi še nekoliko več, 1,06 promila alkohola, poroča policija.

58-letna voznica je ob kontroli prometa v Novem mestu kazala očitne znake alkoholiziranosti. Po preizkusu, ki je pokazal v litru izdihanega zraka 0,50 miligramov alkohola oz. v krvi 1,04 promila alkohola, ji je policija odvzela vozniško dovoljenje in zaradi kršitve izdala plačilni nalog v višini 900 evrov. Za tako kršitev se vozniku motornega vozila izreče tudi 16 kazenskih točk.

Po žensko, ki so ji policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo, se je pripeljal sin, za katerega so policisti prav tako posumili, da vozi pod vplivom alkohola. Alkotest je bil tudi pri 34-letnem moškem pozitiven, v litru izdihanega zraka je imel 0,51 miligramov alkohola oz. v krvi 1,06 promila alkohola. Tudi njemu so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, izdali plačilni nalog in izrekli kazenske točke, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen