Sloviti panamski boksar Roberto Duran zapustil bolnišnico: “V bolnišnici sem se boril s covidom-19, to je bil pravi boj za svetovnega prvaka!”

0

Nekdanji panamski boksar Roberto Duran je danes zapustil zasebno bolnišnico v Panama Cityju, kjer se je zdravil po okužbi z novim koronavirusom. “Kamnita roka”, kot so ljubitelji boksa imenovali Durana, je zdravstveno ustanovo zapustil v invalidskem vozičku in z masko na obrazu, medicinsko osebje pa je ob odhodu mahalo s panamskimi zastavami.

“Z božjim blagoslovom sem se lahko vrnil domov. V bolnišnici sem se boril s covidom-19, to je bil pravi boj za svetovnega prvaka,” je na svojem Instagramu zapisal 69-letni Duran.

Ob odhodu se je zahvalil zdravnikom in medicinskim sestram, ki tvegajo svoja življenje za zdravje ljudi v Panami. “Jaz sem morda nekdanji svetovni prvak, a oni so pravi prvaki življenja,” je ob tem zapisal legendarni Duran.

Duran je imel v poklicni boksarski karieri 119 dvobojev. Zmagal je na 103, od tega na 70 dvobojih po nokavtu.

Je eden najbolj priljubljenih športnikov v Panami, ki je po izbruhu pandemije novega koronavirusa med najbolj ogroženimi državami v Srednji Ameriki. Doslej je v tej državi umrlo že 645, okuženih pa je 34.000 ljudi.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen