Skrb zaradi porasta koronavirusa v Nemčiji

0

V Nemčiji so višji predstavniki s področja zdravstva pozvali državljane, naj bodo disciplinirani ter upoštevajo smernice in ukrepe za preprečevanja širjenja koronavirusa. Razmere so namreč trenutno po njihovem zelo zaskrbljujoče, saj so v zadnjem tednu potrdili tudi po 600 in več novih okužb dnevno, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Predsednik nemškega inštituta Robert Koch (RKI) Lothar Wieler je danes dejal, da so razmere zelo zaskrbljujoče. Ljudi je pozval, naj upoštevajo higienske smernice, med katerimi so tudi fizična razdalja, nošenje mask in redno umivanje rok. To velja tudi za dopustnike v tujini.

Wieler je bil kritičen, da ljudje pandemije ne jemljejo več resno. Ob tem je obiskovalce zabav označil za brezbrižneže.

V Nemčiji so prejšnji petek v enem dnevu potrdili več kot 800 okužb, potem ko so na dnevni bazi dlje časa potrjevali med 300 in 500 okužb. V soboto so nato potrdili več kot 700 okužb, danes pa več kot 600. Večina primerov naj bi bila povezanih z lokalnimi žarišči v zveznih deželah Severno Porenje-Vestfalija in Baden-Württemberg.

Nemčija je postopoma odpravila omejitve, ki jih je uvedla sredi marca v odgovor na pandemijo, maske pa so po novem marsikje spet obvezne. Odprte so tudi meje s številnimi državami, bodo pa preventivno uvedli brezplačno obvezno testiranje na koronavirus za vse, ki se bodo vrnili iz rizičnih območij.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen