SDS gospodinjstvom poslala vprašalnik o zdravstvu, sodstvu in medijih

4

SDS je v teh dneh slovenskim gospodinjstvom poslala vprašalnik, s katerim želijo izvedeti njihovo mnenje o različnih temah, med drugim o zdravstvu, sodstvu in medijih. Vprašalnik je mogoče izpolniti tudi v elektronski obliki, odgovori so lahko anonimni, med tiste, ki bodo ob odgovorih posredovali kontakt, pa bodo razdelili nagrade.

Vprašalnik v elektronski obliki lahko izpolnite na tej povezavi:
https://www.sds.si/posvetzvolivci2020

Nekatera vprašanja se nanašajo na ukrepe v prihodnosti, nekatera poizvedujejo o stališčih o preteklih dogodkih. Tako SDS zanima, na katerih področjih bi morala vlada okrepiti napore v naslednjih dveh letih, ali prebivalci podpirajo spremembo zdravstvenega sistema z vključitvijo vseh izvajalcev zdravstvenih storitev v javno zdravstveno mrežo in ali podpirajo vzpostavitev mobilne aplikacije za anonimno beleženje stikov z okuženimi z novim koronavirusom.

Prav tako želijo izvedeti, ali bi morala vlada učencem in dijakom, katerih družine nakupa ne zmorejo, zagotoviti prenosne računalnike in ali menijo, da je odločitev ljubljanskega tožilstva, da kazensko ne preganja organiziranih groženj s smrtjo drugače mislečim, pravilna. Prebivalcem zastavljajo tudi vprašanje, ali so opozicijske stranke, ki so zavrnile ponujeno sodelovanje s koalicijo pri pripravi pomembnih zakonskih rešitev, ravnale prav ali narobe ter ali sta “televizijski dvojčici POP TV in Radiotelevizija Slovenija” v času epidemije covida-19 poročali v podporo vladi, pristransko ali nepristransko.

Kot so navedli v dopisu, bo mnenje državljanov predstavljajo odločilno vodilo pri njihovem delu za skupno dobro. Prebivalce so obenem povabili tudi v SDS in jim omenili možnost donacije stranki.

Nagradno žrebanje, v katerem lahko sodelujejo tisti, ki pošljejo tudi svoje podatke, bo 25. avgusta, pri tem pa bodo upoštevali prispele odgovore po elektronski in navadni pošti dan prej do 12. ure. Glavna nagrada je električni skiro, razdelili pa bodo tudi sto knjižnih nagrad.

SDS je z namenom tovrstnega posvetovanja prebivalcem vprašalnike pošiljala že v preteklosti, in sicer dvakrat pred državnozborskimi volitvami leta 2018 in enkrat pred evropskimi volitvami 2019. V omenjenih primerih so skupaj prejeli več kot 50.000 odgovorov, so pojasnili na stranki.

Št. komentarjev: 4
 1. Pubec pravi

  Škoda, da ni na mehkejšem papirju, mogoče bi bila anketa uporabna

 2. Hit pravi

  Odlična poteza, bravo SDS.

 3. Pubec pravi

  Ti manjka papir za brisanje……? Sedaj bolj uporabljaš verjetno karton

 4. Prdec pravi

  Res fantastična poteza, po hitovem mnenju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen