Netflix posloval bolje, delnica kljub temu potonila

0

Ameriški ponudnik video vsebin Netflix je v drugem četrtletju letos ustavil 6,1 milijarde dolarjev prihodkov, kar je 5,2 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Dobiček je povečal za 1,6 odstotka na 720 milijonov dolarjev. Kljub temu so delnice družbe v poborznem trgovanju padle za več kot deset odstotkov.

Analitiki so pričakovali več dobička, posebej ker so se ljudje, ki so bili zaradi pandemije primorati ostati doma, v večji meri odločali za najem Netflixovih storitev, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Število naročnin je v četrtletju naraslo za 10,1 milijona na skupno 193 milijonov. V družbi sicer pričakujejo, da se bo rast v prihodnje umirila, saj da so se ljudje bolj množično pridružili v času epidemije, ko so bili uvedeni omejevalni ukrepi.

Delnice družbe so po objavi rezultatov izgubile tudi 10 odstotkov, a si nato kmalu nekoliko opomogle. Analitiki ocenjujejo, da bo padec vrednosti delnice, ki da je posledica prevelikih pričakovanj, kratkotrajen.

Analitik pri družbi eMarketer Eric Haggstrom je za AFP oceni, da so ukrepi zardi pandemije pospešili prehod gledalcev s tradicionalne televizije na vsebine prek spleta ter da bo Netflix tudi ob rahljanju omejitev zaradi virusa in novi konkurenci povečal prednost kot prva izbira za zabavo prek spleta.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen