Na razpis za direktorja NPU prijavljeni trije kandidati, pojavlja se še četrto ime

1

Na razpis za novega direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so se do sredine junija prijavili trije kandidati, v zadnjem času pa se je začelo pojavljati ime četrte kandidatke, ki naj bi bila favoritinja vrha notranjega ministrstva in SDS, poroča današnji Dnevnik.

Razpis za novega direktorja NPU je bil objavljen 9. junija, kandidati pa so imeli za prijavo čas do 17. junija. Na ministrstvu za javno upravo so za Dnevnik pojasnili, da so se na natečaj za direktorja NPU prijavili trije kandidati, s katerimi bo posebna natečajna komisija uradniškega sveta razgovore opravila prihodnji teden.

Kandidatur za direktorja NPU na ministrstvu za javno upravo ne razkrivajo, sta pa za časnik svojo kandidaturo potrdila nekdanji direktor uprave kriminalistične policije Boštjan Lindav in celjski sodnik Edvard Ermenc. Po neuradnih informacijah naj bi bil tretji prijavljeni trenutni vršilec dolžnosti direktorja NPU Igor Lamberger.

Kot navaja Dnevnik, naj bi do pred kratkim za enega od favoritov za direktorja NPU veljal Ermenc, saj naj bi bil blizu nekdanjemu direktorju policije Antonu Travnerju, ki pa je 30. junija odstopil. Vodenje policije pa je kot vršilec dolžnosti prevzel Andrej Jurič.

Časnik še navaja, da se je v zadnjem tednu začelo pojavljati novo ime. “Več sogovornikov iz policijskih vrst nam je povedalo, da jim je bilo že skoraj kot gotovo dejstvo predstavljeno, da na NPU prihaja Petra Grah Lazar,” so zapisali. Ekonomistka je bila na NPU že zaposlena kot preiskovalka od konca leta 2010 do 2014, nato se je za pet let preselila na DUTB, trenutno pa je zaposlena pri Deloitte svetovanju.

Število komentarjev: 1
  1. Hit pravi

    Kaj pa Kresalova? NPU je njen otrok.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen