Minister Hojs napačno interpretiral odziv premierja Janše glede odstopnega pisma. Kar je dobro za Slovenijo – sposobni premier potrebuje sposobne ministre!

4

Notranji minister Aleš Hojs je za TV Slovenija danes povedal, da je gesto premierja Janez Janše, ki ga je prosil, naj z odločitvijo o odstopu počaka in še enkrat premisli, vzel resno. “Vsekakor bom v naslednjih dveh, treh dneh o tem temeljito premislil. Že danes pa lahko rečem, da bom to gesto sprejel vsaj za čas do moje interpelacije,” je dejal.

Janša je v petek za TV Slovenija pojasnil, da Hojsovega odstopnega pisma še ni odprl in da “smo v situaciji, ko ministra za notranje zadeve, ki je operativen 24 ur na dan, nujno potrebujemo”. Napovedal je še, da bo odstopno pismo odprl v primeru, če si Hojs ne bo premislil, a takrat, ko bo imel novega človeka za mesto notranjega ministra.

Na vprašanje o poročanju, da je odstop že sprejel, je Janša dejal: “To ste vi poročali, dvomim, da imate kako mojo izjavo, v kateri sem to rekel.” Hojs je sicer 30. junija na novinarski konferenci dejal, da “kar se tiče mojega odstopa, sem o njem 15 minut pred to novinarsko konferenco obvestil predsednika vlade, predsednik vlade je sprejel moj nepreklicni odstop”. Tudi 3. julija je na novinarski konferenci poudaril, da je odstopil nepreklicno: “Odstopa, ki je nepreklicen, se ne da preklicati.”

V današnjem telefonskem pogovoru za TV Slovenija pa je Hojs pojasnil, da je morda sam takratni premierjev odziv napačno interpretiral. Kot je povedal, je šel k premierju, mu v kuverti prinesel svojo odstopno izjavo in povedal, kaj v njej piše. “Predsednik je odgovoril ‘dobro’,” je povedal Hojs, ki pravi, da je lahko ta “dobro”, kot ga je sam razumel, bil z njegove strani napačno interpretiran.

“Enostavno sem razumel, da s tem, ko je prevzel kuverto in rekel dobro, da se je pač z mojim odstopom strinjal,” je še dejal Hojs.

Št. komentarjev: 4
 1. Jože Bulc pravi

  Vojak je dal Janši odpoved. Zakaj … Že os starta vlade je urejal glede vojske. Vojski pooblastila, vojsko na mejo, je Hojs “urejal”. V tem času se je Tonin še iskal, med prostim časom je iskal voznika tovornjaka z zaščitnimi maskami.

  In to je Vlada RS. Gnilo do podna.

 2. haapy yack pravi

  Vojak je dal Janši odpoved. Zakaj …
  ——————————————————–
  hoj
  Napadel ga je Šarčev virus.
  boditevcvetju

 3. bruh pravi

  vsako dejanje, ki razp izdi smrdeče rdeče mafijske in nestrpne pra sce in svi nje je dobrodošlo….ajd..

 4. Re gornjim pravi

  Tega ” premierja” res ni lahko razumeti, zato se Hojsu ne čudim.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen