WHO: Pandemija covida-19 še daleč od konca, v bistvu se pospešuje

1

Pandemija covida-19 je še daleč od konca in se celo pospešuje, je danes posvarila Svetovna zdravstvena organizacija (WHO). Njen prvi mož Tedros Adhanom Ghebreyesus je svet pozval, naj ne čaka na cepivo, temveč ukrepa že sedaj.

“Vsi si želimo, da bi se tole končalo. Vsi bi radi nadaljevali svoja življenja. A težka realnost je, da še zdaleč ni konec,” je na spletni tiskovni konferenci iz Ženeve dejal Tedros in dodal, da se pandemija celo pospešuje.

Spomnil je, da bo v torek minilo šest mesecev, odkar je WHO iz Kitajske prejel prva poročila o pljučnici neznanega izvora. “Pred šestimi meseci si nihče izmed nas ni mogel predstavljati, kako bo ta virus obrnil na glavo naš svet, naša življenja,” je dejal.

Novi koronavirus je do danes po vsem svetu terjal življenja več kot 500.000 ljudi. Vsega skupaj se je z njim okužilo najmanj 10 milijonov ljudi, od katerih jih polovica trenutno že velja za ozdravljene.

Tedros je sicer poudaril, da bo cepivo dolgoročno pomembno orodje za nadzor nad virusom, a je obenem vlade in ljudi pozval, naj že sedaj upoštevajo nekatere preproste rešitve, ki rešujejo življenja.

Zdravstvene oblasti bi morale po njegovem slediti načelom testiranja, sledenja, izolacije in odrejanja karanten za odkrite primere, vsi ljudje pa bi morali upoštevati higienske ukrepe, nositi zaščitne maske, ko so potrebne, in upoštevati pravila ohranjanja medosebne razdalje, povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Število komentarjev: 1
 1. haapy yack pravi

  hoj
  Tolpa v WHO- ju je že davno vedela za to davno isplanirano ‘pandemijo’ . V sporočilu Rockefellerjeve zaklade iz 2010. se opisuje to kar svet doživlja trenutno-scenarij tako imenovane ‘karantene’.
  Potem se je zgodil Event 201. nakazano vežbo visokega nivoja v zvezi pandemije, v organizaciji Univerze zdravstvenega centra John Hophins-prav tistega centra, ki danes vodi statistiko Covida-19 po svetu.
  A se bo folk že zbudi ali ne?
  boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen