[Video – protest] Objavljamo posnetek neposrednega napada na policista in fotografijo policista na tleh

4

Kot smo že poročali, so bili včerajšnji (petkovi) protestniki stopnjevali nasilje. Poleg poskusov množice, da bi predrla policijski obroč, je bilo tudi nekaj neposrednih napadov na policiste. En tak primer je ujel naš snemalec, ki je bil v neposredni bližini in ga objavljamo na videu. Drug primer je bil na tla zrušen policist, kar prikazuje ena fotografij spodaj.

Poskus preboja policijskega kordona.

Foto: Politikis

VIDEO

Video: YouTube

Podrobnosti torej kažejo na vse večjo nestrpnost med protestniki in na drugi strani policijo, ki razmere z mirnostjo in strokovnostjo obvladuje.

Med včerajšnjimi protesti je policija strokovno v okviru svojih pooblastil obvladala nekaj najbolj razgretih. Med njimi je bil tudi eden glavnih organizatorjev, sin vrhovnega državnega tožilca Hinka Jenulla, Jaša Jenull.

Foto: Politikis

Na tleh se je znašel tudi policist.

Foto: Politikis

Na petkovih protestih v Ljubljani je prišlo tudi do prerivanja. Več protestnikov je preskočilo varovalno ograjo, nekaj deset jo je začelo podirati. Ker niso upoštevali ukazov, naj s tem prenehajo, je policija sedem oseb prijela in pripeljala na policijsko postajo. Izdali so jim plačilne naloge zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru.

Pred zaščitno ograjo je prišlo tudi do prerivanja med policijo in manjšo skupino protestnikov s prekritimi obrazi in rdeče-črnimi zastavami. Predsednik vlade Janez Janša je na Twitterju objavil fotografijo protestnikov s transparenti, na katerih je pisalo Smrt janšizmu! Svoboda vsem!, ter pripisal: “Organizirana grožnja s smrtjo ob podpori SD, LMŠ, Levice, RTV Slovenije, 24ur in Državnega tožilstva RS. Ni leto 1945, ampak Slovenija, 2020 – 21. stoletje.” Na zapise Smrt janšizmu je Janša v kontekstu groženj s smrtjo v preteklosti tudi že večkrat opozoril.

Št. komentarjev: 4
 1. raft pravi

  Vsi so oblečeni v podobne cunje, vsi zatemnjena očala vsi ekstremno sovražni do delavnih in poštenih ljudi.
  Pred zid pa pobit kot podgane.

  1. Iztok pravi

   Točno tako,pred zid pa postrelit golazen favlasto!!

 2. linke pravi

  gledam tele antif -ovce ,pa to imajo pod maskami rokice kot špancir palčke . se vidi da je sama brez delna mularija navajena lagodnega življenja priviligiranih staršev .če pridejo pod roke ljudem ki jim je mar za domovino ,demokracijo so v petih minut kaput.

 3. Jaro pravi

  Te antifa kapucarje v keho za nekaj let, pa bo mir!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen