V Nemčiji bo po nogometni zaživela tudi košarkarska liga

0

V Nemčiji so pred kratkim oživela nogometna igrišča, po več kot trimesečni prekinitvi po izbruhu epidemije novega koronavirusa pa se bo od sobote naprej v tej državi nadaljevalo tudi košarkarsko prvenstvo. Na turnirju, ki bo med 6. in 28. junijem v Münchnu, bodo vse nastopajoče ekipe podvržene strogim higienskim in varnostnim pravilom.

V bavarski prestolnici bo nastopilo le deset od skupno 17 ekip v elitnem nemškem košarkarskem ligaškem tekmovanju in skupno odigrali 35 tekem za zaprtimi vrati. Vse ekipe bodo med turnirjem nastanjene v istem hotelu, vsi igralci pa bodo v času turnirja opravili vsaj dva testiranja na novi koronavirus.

Vse tekme bodo potekale v dvorani Audi Dome, kjer domuje Bayern iz Münchna, sicer moštvo 22-letnega slovenskega reprezentanta Žana Marka Šiška. Na turnirju bosta nastopila tudi Matic Rebec (Rasta Vechta) ter Jan Špan (Crailsheim Merlins), strateg Ulma pa je nekdanji slovenski reprezentant Jaka Lakovič.

V prvem delu tekmovanja bo deset ekip razvrščeno v dve skupini. V skupini 1 bodo nastopili Gottingen, Crailsheim Merlins, Bayern, Ulm in Oldenburg, v skupini 2 pa Frankfurt, Alba Berlin, Rasta Vechta, Ludwigsburg in Bamberg.

Po medsebojnih odigranih tekmah v skupinskem delu se bodo po štiri najboljše ekipe uvrstile v končnico, nato pa nastopijo tekme na izpadanje (po dve tekmi v četrtfinalu, polfinalu in finalu). Po mnenju strokovnjakov imata največ možnosti za končno zmago gostitelj Bayern in Alba Berlin. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen