V napadu narkokartela Jalisco ranjen šef policije v mehiški prestolnici

0

V mehiški prestolnici Ciudad de Mexico je bil v napadu, ki ga je domnevno izvedel eden najmočnejših poznanih narkokartelov Jalisco, v petek ranjen šef mestne policije Garcia Harfuch. Štiri druge osebe so bile v napadu ubite. Mehiška policija je danes sporočila, da so v povezavi z napadom aretirali 20 osumljencev, poročajo tuje tiskovne agencije.

Harfucha so napadli v jutranjih urah v luksuznem naselju Lomas de Chapultepec. Ubita sta bila oba njegova telesna stražarja, eden od napadalcev in mimoidoča, je na novinarski konferenci povedal mehiški minister za javno varnost Alfonso Durazo. Pojasnil je, da so možnost napada na nekatere varnostne uradnike zaznali že med tednom, zaradi česar so okrepili njihovo varovanje.

Oblasti po njegovih besedah preiskujejo možnost, da je napad izvedel kartel Jalisco Nova generacija. Po poročanju časnika El Universal, ki se sklicuje na informacije obveščevalne službe, je napade na visoke vladne predstavnike načrtoval prav ta kartel, saj se je znašel pod vse večjim pritiskom mehiškega predsednika Manuela Lopeza Obradorja.

Harfuch je sicer zadolžen prav za razbijanje tolp, ki preprodajajo droge, pristojnost za zagotavljanje varnosti v devetmilijonskem mestu pa je prevzel oktobra lani.

ZDA so za vodjo kartela Nemesia Oseguero Cervantesa, ki je pod psevdonimom znan tudi kot El Mencho, razpisale nagrado višini 10 milijonov dolarjev.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen