Thompson je v Sloveniji v imenu demokratičnih standardov in vladavine prava ponovno dovoljen, kar je razburilo nekatere opozicijske in tudi vladne politike

8

Na Ministrstvu za notranje zadeve so razveljavili prepoved koncerta hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona, ki so mu pred tem očitali poveličevanje ustaštva.

Tv Slovenija je poročala, da je Upravno sodišče ugotovilo, da da ni več zadržkov za organizacijo koncerta Thompsona, saj je organizator poskrbel za ukrepe, ki bi preprečili potencialno spodbujanje k nestrpnosti, sovražni govor ali provokacije, zato je ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) odpravilo odločbo upravne enote, ki je koncert dvakrat prepovedala.

Na Upravni enoti Maribor svojega stališča niso spremenili, saj menijo, da so z odločbama o prepovedi poveličevanje ustaštva ravnali pravilno saj , da so po mnenju tamkajšnjega načelnika Srečka Đurova s tem varovali temelje slovenske ustavne ureditve.

Po pričakovanju se je na odpravo prepovedi negativno odzvala opozicija, manj pričakovano pa predsednik koalicijske stranke SMC Zdravko Počivalšek, ki je na tviterju zapisal: “Thompsonov koncert, ki ga redno spremljajo pozivi k zaničevanju drugih narodnosti, v Sloveniji ni in ne sme biti dobrodošel. Vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi nestrpnosti je žalitev naših vrednot in kršitev naše ustave.”

S tem se je pridružil stališčem Tanje Fajon iz SD, Mateju T. Vatovcu iz Levice, Marjanu Šarcu iz LMŠ in Ksenji Klampfer, ki so bili v negativnih odzivih najglasnejši.

Visoko sodišče za prekrške na Hrvaškem je pred dnevi odločilo, da del pesmi, ki se glasi “za dom spremni” ni prekršek, saj gre za domoljubni vzklik, ki ni povezan z ustaštvom.

Št. komentarjev: 8
 1. benč pravi

  Tudi sam sem bolj desničar ,vendar vašega zavzemanja za ustaša Tompsona ne podpiram.Naj kar lepo ostane doma in jim prepeva njegove butaste pesmi

 2. haapy yack pravi

  hoj
  Kaj pa satanistka Madona. Dobr ta nov nikol prišla v Slovenijo.
  Madona pa v enem od svojih komadov opeva Iluminate.
  boditevcvetju

 3. Hit pravi

  Boljš to kot Predin. Ko pa bo posthumno povetil komad Intimnemu pa itak bruh.

  1. Re gornjemu pravi

   Zate , cepec , je višek kulture res ustaš, ki ga še Hrvati ne prebavljajo, ali pa morda modrijani, Predina pa ne boš itak nikoli razumel

 4. bruh pravi

  ufff….če je dovoljeno kruljenje podivjanim smrdeči m komunističnim svi njam kombinatorićkam in krvavordeči makaropićki , da o uvoženem zločinskem komunistu predinćiću niti ne govorimo, naj dovolijo tudi temu…ajd

 5. Re gornjemu pravi

  Predin pa res ni uvožen , ga poznam od rojstva . Če je pa zate uvožen, je to lahko samo iz Maribora. Res plačani pljuvalec( komentator že nisi).

  1. Hit pravi

   Vloži peticijo z začasno odredbo na sodišče, da se Šarec vrne za premiera, bo sodišče poštemplalo, bo raj nazaj. Bo Predin v Tarči razložil demokracijo.

   1. Re gornjemu pravi

    Ti si kronano tele, primitivec

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen