Svetovna boksarska prvaka Joshua in Fury dogovorjena za dva dvoboja v letu 2021

0

Britanska boksarska šampiona, Anthony Joshua in Tyson Fury, sta po navedbah iz obeh taborov dogovorjena za dva dvoboja v letu 2021, poročajo tuje agencije. Novico o dogovorjenih dvobojih sta potrdila Fury na Instagramu in Eddie Hearn, promotor Anthonyja Joshue, za britanski Sky Sports.

Pogajanja za britanski spopad boksarjev so potekala več tednov, do dogovora pa je prišlo v sredo zvečer. Uradno pogodbe oba borca, ki imata v lasti vse štiri pasove različnih boksarskih združenj, še nista podpisala.

A iz obeh taborov sporočajo, da je dogovorjena večina podrobnosti z izjemo prizorišča in datumov za oba dvoboja.

“Nekaj podrobnosti še moramo urediti, a smo na dobri poti. Pošteno bi bilo reči, da sta se Anthony in Tyson dokončno dogovorila za dvoboj,” je dejal Hearn za Sky Sports.

Dodal je, da bo prvi obračun predvidoma na sporedu poleti 2021. Pred tem bosta Joshua in Fury v ringu vsaj še enkrat.

Joshuo, prvaka po verzijah WBA, IBF in WBO, čaka zaradi novega koronavirusa prestavljeni dvoboj z Bolgarom Kubratom Pulevom, medtem ko se bo Fury, prvak po verziji WBC, še tretjič pomeril z Američanom Deontayjem Wilderjem.

Čeprav sta boksarja dogovorjena za “največji boksarski dvoboj v britanski zgodovini”, kot ga označujejo angleški mediji, bi lahko dodatni zamik povzročil vmesni obračun z Dillianom Whytom, ki bo imel pred tem pravico naskakovati pas po verziji WBC, ki je trenutno v lasti Furyja.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen