Šarec spet “državotvoren”: Ne bo se udeležil državne proslave ob dnevu državnosti, podpira pa vzporedno “proslavo ljudstva”!?

11

Prvak največje opozicijske stranke LMŠ in bivši premier Marjan Šarec je danes napovedal, da se sredine državne proslave ob dnevu državnosti ne bo udeležil. “Odločil sem se, da bi moja prisotnost tam samo dajala legitimnost sedanji vladi,” je dejal. Kot je pojasnil, bi se bilo nedopustno udeležiti proslave, ko del prebivalcev tedensko protestira.

“Če ljudje vsak petek izražajo svoje mnenje, če nekatere tudi ob branju ustave odnašajo s trga, potem bi bilo od politike nedopustno, da bi sedela na takšni manifestaciji in ji s tem dajala neko legitimnost. Kajti, če smo resni v svojih namenih, če se strinjamo, da situacija ni dobra, potem lahko to pokažemo tudi na neki deklarativni ravni in damo vedeti, da tudi mi politiki s svojim delovanjem kažemo na nepravilnosti,” je povedal v današnji izjavi za medije.

Kot je pojasnil, sicer ni pristaš tega, da se takšnih dogodkov ne udeležuje. A je opozoril, da so bili iz proslave izključeni praporščaki in veteranske organizacije. Slednje so bile po posredovanju predsednika republike Boruta Pahorja vključene v pripravo proslave.

Prepričan je, da bi se dalo praporščake kljub omejevalnim ukrepom, ki še veljajo za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, vključiti v proslavo ali pa vsaj postaviti prapore v stojala. Spomnil je tudi na dogajanje leta 2012. “Takrat nekateri prapori niso bili zaželeni, zlasti tisti, ki imajo zvezdo. Potem je ravno zaradi teh praporjev v preteklosti SDS organizirala svoje proslave,” je povedal.

“Zato se mi zdi, da ni primerno, da se letos, v tej situaciji, udeležujemo te proslave. Ko bodo časi drugačni, ko bo tudi oblast znala komu prisluhniti, ko bo mogoče vodila kakšen dialog, preden bi se protesti zgodili, potem pa upam, da bomo spet nekoč družno praznovali, tako kot je to tudi pravilno. Zame ta odločitev seveda ni lahka, ker sam nisem človek, ki bi se temu izogibal, ampak zdaj so taki časi,” je ponovil.

Se bo pa v četrtek udeležil proslave v Kamniku.

Napovedano alternativno proslavo, dogajanje, ki je za sredo zvečer napovedano na Prešernovem trgu, pa Šarec označuje kot proslavo ljudstva.

Št. komentarjev: 11
 1. Hit pravi

  Odstopil tudi od moralnih vrednot.

 2. Re gornjemu pravi

  Tudi Janša je bil nekoč isti ” državotvornež” in brez moralnih vrednot, tako, da se pač naj sprijazni s Šarčevimi fintami

  1. Hit pravi

   Eh, sam dobro veš da ne govoriš resnice.

   1. re gornjemu pravi

    Ne sprenevedaj se, dobro veš, da je to čista resnica, samo , da mogoče ti še takrat nisi bil tako opranoglav

  2. raft pravi

   Ko je Janša branil in obranil Slovenijo pred srbsko agresijo, je lubadar ves po-sran razmišljal, če morda pa le ni Slovenec.

 3. mirror pravi

  Bravo Šarec, ki si pobegnil pred epidemijo in nas pustil na cedilu. To je bila tvoja pogumna drža s podvitim repom. Prevzel je JJ, ki ve kako se stvari streže za razliko od tebe, ki nimaš pojma. Biti samo govornik na partizanskih proslavah je premalo za predsednika vlade v današnjem času.

 4. bruh pravi

  kućanov mafijski hinavski skrajno levićarski in nestrpni smrdeči pra sec…..to je to, vse ostalo je sprenevedanje in laganje…ajd

 5. bruh pravi

  glede rdečuha in nestrpneža pajaca serpentinška pa le tole: ne bi bil tam kjer je , če ne bi bil št. ?? mafijske bande 571…upam, da je to vsem jasno……

 6. bruh pravi

  naše legalne MAFIJSKe BANDE 571….DA NE POZABIMO………pri nas je rdeča MAFIJA čisto legalizirana……in mafijski kao “kulturniki” lahko podelijo tudi bralne značke v šolah, četudi so na čelu legalizirane mafijske organizacijef21…ajd

 7. Hit pravi

  Šarec je na anti proslavi bil kot nek Dudek. Še dobro, da so ga posneli. Reva, stasom in glasom.

 8. raft pravi

  Bruh pravi Pred 1 ura
  naše legalne MAFIJSKe BANDE 571….DA NE POZABIMO………pri nas je rdeča MAFIJA čisto legalizirana……in mafijski kao “kulturniki” lahko podelijo tudi bralne značke v šolah, četudi so na čelu legalizirane mafijske organizacijef21…ajd
  ————————————————————–
  Imaš prav, Ta banda je legalizirana, je pa tudi na spisku.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen