Rimski Kolosej po treh mesecih spet odprl vrata

0

Rimski Kolosej, ki je bil zaradi epidemije novega koronavirusa tri mesec zaprt, je danes znova odprl vrata za obiskovalce. “To je simboličen trenutek za Rim in za Italijo,” je dejala direktorica arheološkega park v Koloseju Alfonsina Russo.

Rimski amfiteater je ena najbolj priljubljenih turističnih znamenitosti v Italiji. Ponovno odprtje Koloseja in sosednjih Rimskega foruma in Palatinskega griča kaže, da Italija okreva, je dejala direktorica.

Ponovno odprtje Koloseja prinaša pomembne spremembe. Pred epidemijo ga je lahko obiskalo okoli 20.000 ljudi na dan, zdaj pa je dnevni obisk omejen na od 1000 do 1600 obiskovalcev.

V Koloseju na začetku pričakujejo predvsem obiskovalce iz Rima in širše regije. “Vendar upamo, da se bodo mednarodni turisti vrnili,” je dejala Russova, ki je pojasnila, da je bilo v preteklosti približno 70 odstotkov obiskovalcev iz tujine.

Vstop v amfiteater je možen z rezerviranimi vstopnicami, veljajo pa določena zdravstvena pravila, kot sta merjenje telesne temperature in nošenje obraznih mask.

Kolosej so zaradi širjenja novega koronavirusa zaprli v začetku marca. Italija je ena najbolj prizadetih držav v pandemiji covida-19, za katerim je umrlo 33.500 Italijanov.

Na Apeninskem polotoku se odpirajo tudi druge turistične znamenitosti. Danes so prve obiskovalce pozdravili v vatikanskih muzejih, poročajo tuje tiskovne agencije.

V Italiji se v sredo odpirajo tudi meje med posameznimi deželami. Od takrat bodo v državo lahko vstopili tudi državljani držav članic EU, ne da bi ob tem morali v karanteno.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen