Premiki na medijski sceni: Med ponudniki za Planet TV madžarska TV2 in hrvaški podjetnik Čaleta

12

Ponudbo za nakup Telekomove hčerinske družbe Planet TV sta po informacijah spletnega portala Necenzurirano oddala madžarska televizijska hiša TV2 in hrvaški podjetnik Ivan Čaleta. Uradnih informacij sicer ni. Telekom Slovenije poleg dokapitalizacije dopušča tudi prodajo Planeta TV, postopka pa v družbi ne komentirajo.

Na Telekomu Slovenije se že nekaj časa ukvarjajo z vprašanjem, kaj storiti z družbo Planet TV, ki upravlja istoimenski televizijski program. Telekom naj bi po izračunih časnika Delo od ustanovitve omenjene družbe do zdaj v obliki kapitalskih vložkov, plačanih reklam, posojil in drugih storitev skupaj namenil 80 milijonov evrov.

Zadnji strošek je nastal ob izvršitvi odločitve arbitražnega sodišča v Švici, ki je ugotovilo, da je družba Antenna Slovenia pravilno uveljavila prodajno opcijo v družbi Antenna TV SL, ki izdaja program Planet TV, in je tako Telekomu Slovenije za 34-odstotni delež v tej družbi skupaj s stroški spora in zamudnimi obrestmi naložilo skoraj 23 milijonov evrov plačila. Telekom je zato decembra lani postal tudi edini lastnik družbe Planet TV, spor z Grki pa je močno oklestil lanski dobiček Telekoma Slovenije, ki je dosegel le 1,2 milijona evrov.

Telekom je sprva nameraval z novim strateškim partnerjem dokapitalizirati hčerinsko družbo Planet TV, sredi marca letos pa je med možnosti dodal tudi prodajo 100-odstotnega lastniškega deleža v tej družbi. V Telekomu postopka ne komentirajo, po informacijah portala Necenzurirano pa je poleg Čalete, nekdanjega lastnika slovenske televizijske postaje TV3, ponudbo za nakup Planeta TV oddala tudi madžarska televizijska hiša TV2 v lasti Jozsefa Vide, enega od ključnih oligarhov iz poslovnega omrežja madžarske vladajoče stranke Fidesz.

Televizijski program Planet TV je sicer začel oddajati, sprva samo s prenosom nogometne lige prvakov, septembra 2012, okoli mesec dni po tistem, ko je vodenje uprave Telekoma Slovenije prevzel Rudolf Skobe.

Št. komentarjev: 12
 1. Johan pravi

  Stavim, da bo soglasje dobila madžarska tv ( vladna podpora)

  1. GottTag QuelleAmeise pravi

   Meni je vseeno, kdo ga kupi, smo pač v demokraciji, nakup je svobodna podjetniška pobuda in odločitev. Ni mi pa vseeno, da bi PLANET enako kot RTV in PRO PLUS financiran iz davčnih oaz postal prisilni plačljivi RTV 3.

 2. haapy yack pravi

  hoj
  Smo v demokraciji, ki jo kontrolirajo globalisti.
  Leta 2011. so bile tele tv hiše še izven kontrole globale, Kitajska CCP6, Aldžazira, in Russia Today. Kako je sedaj za omenjene pa ve sam buh. Demokracija je za globalo psovka.

 3. raft pravi

  Johan pravi Pred 5 ur
  Stavim, da bo soglasje dobila madžarska tv ( vladna podpora
  ————-
  Johan, sedaj ko vam je Kocjan škripnil je vse mogoče.

 4. bruh pravi

  ajd …nič ne bo….mediji bodo ostali v rokah mafijskih smrdečih levičarskih pra sev in svi nj…… o tem ne dvomite, ker le levičarji in levičarke so opranoglavi mafijsko pokorni zvesti volilci in volilke….le levičar rabi vsakodnevno do zo enoumja in čredništva……

 5. bruh pravi

  spomnite se, vse nedemokrat ićne države na svetu so VSE ali komunist ićne,

 6. bruh pravi

  ali socialist ićne ali sistemsko mafiske ( afriške) ali

 7. bruh pravi

  ali re vo lu cio nar ne (mu sli ćev e)…. vse…čist o vse…ajd…oni so taki….dem okra cija je le za ma njšino….

 8. bruh pravi

  joj koliko cenzue je na tej spletni strani……… ali s e r e s T O LI K O bojite smrdeči mafisij levičarskih prea scev in svi nj?
  res manjka malo, da zapustim to speltno stran….ajd..

  1. Re gornjemu pravi

   Mi pa v jok! En polpismeni cepec manj

 9. bruh pravi

  demokracija je le za manjšino….od starih grkov dalje….ajd.. in spomnite se, demokrati (levičarji) v USA so vsi nedemokrati……negroidi so tam vsi (90%) vsi mafijsko zvesti volilci le ene stranke..ajd…. zanimivo pa je, da ne glede koliko so in koliko sedaj levičarski mainstream mediji in presstiituke napadajo TRUMPA , je bil bil in bo IZVOLJEN:…ajd.. rdeči nestrpni in mafijski leivčarjsi s vedno zelo glasni….ampak…-

  joj ta cenzura…

 10. bruh pravi

  joj ta cenzura……še mafijskih nestrpnih levičarjev – predvsem levičark ne smeš več opisati take kot so v realnem svetu in v resnici….adj

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen