Nasilen vstop v državo je podoben nasilnemu vstopu v stanovanje ali telo – nedopustno

7

Nezakonite migracije niso pravica in to ne smejo postati pa če se Tanja Fajon postavi na glavo

Piše: Davorin Kopše

Problem nezakonitih migracij še vedno obstaja

Če je v času koronavirusa val nezakonitih migracij nekoliko pojenjal, lahko v zadnjem času spet spremljamo statistične podatke in poročila policije, ki jasno povedo, da se val krepi. To je po epidemiji še dodaten problem, saj večina migrantov prihaja iz območij, kjer koronavirus epidemija ni obvladana in pod nadzorom, zato lahko utemeljeno sklepamo, da je med migranti veliko število okuženih. Migranti na ta način predstavljajo tveganje, da okužbe ponovno vnesejo v Slovenijo. Če jih po prehodu meje prime policija, to predstavlja nevarnost, da bodo okužbe prenesli najprej na policiste in s tem oslabili že tako kadrovsko podhranjene enote policije in vojske, ki varujejo mejo. Seveda ti policisti in vojaki po končani službi odhajajo domov v običajno življenje, kjer lahko potencialno prenesejo okužbo tudi med ostale prebivalce Slovenije. Navedba je dodatna grožnja ob dejstvu, da že tako ali tako lahko pričakujemo nov val.

Po epidemiji je bilo tako v Sloveniji kot v EU že odpravljenih veliko protikorona ukrepov, Tanja Fajon pa je že najavila tudi zahtevo, da se takoj spet obnovi schengenski režim znotraj Evropske unije. To lahko povezujemo tudi s slovensko zavrnitvijo obveznih kvot za premeščanje nezakonitih migrantov znotraj EU. Znano je namreč, da je Tanja Fajon ena bolj glasnih zagovornic nezakonitih migracij, kar poskuša uveljavljati v Sloveniji in evropskem parlamentu, kjer je poslanka iz vrst Socialno demokratske stranke (SD), pred kratkim pa je prevzela vodenje te stranke. Tanji Fajon so pač pomembnejši novi volivci, ki prinašajo zmedo, nemir, napetosti in terorizem, kot pa počutje avtohtonih prebivalcev, ki so stoletja oblikovali in utrdili kulturni prostor po svoji meri. Vsi tisti, ki so tukaj vse svoje življenje plačevali v socialne in pokojninske sklade bi morali po mnenju Tanje Fajon zdaj to pod prisilo deliti s prišleki, ki k razvoju družbe in v različne blagajne niso prispevali ničesar. Še več, dokazano je, da množične migracije prispevajo k destabilizaciji in rušenju sistemov, kar prinaša kaos. Ta se razlikuje od stanja od koder prihajajo v tem, da ima še večjo rušilno moč, saj prihaja do trka dveh konceptov civilizacij.

Tanja Fajon je že napovedala tudi nove obtožbe Hrvaške, da nad migranti izvaja nasilje. S tem želi ustvariti pritisk, ki bi vplival na kvalitetno branjenje hrvaške južne meje. Nenehni pritiski namreč podzavestno vplivajo na izvajanje zakonitih postopkov, saj so izvajalci ves čas v strahu, da bi jim očitali prekoračitev pooblastil in se zato raje odločajo za opustitve izvajanja nalog.

Vstop v državo, stanovanje, telo, ali vbod noža

Ljudje z odgovornostjo in zavestjo imamo radi svojo domovino, kjer smo se rodili in so nam bile privzgojene mnoge lastnosti, ki nas spremljajo celotno življenje. Da bi svojo domovino ohranili urejeno po svoji meri, imamo umetno tvorbo, ki ji rečemo država. Ta nam zagotavlja varnost na več področjih. Gre za splošno varnost, socialno varnost, zdravstveno varnost … nekakšen notranji mir nam omogoča mirno pričakovanje prihodnosti. Nasilen vstop v državo nam vse to zamaje. Če ne ukrepamo pravočasno in ne obranimo svojih pridobitev, ki smo jih osvojili z vzgojo, delom, izobraževanjem in tudi odpovedovanjem, bomo to najverjetneje izgubili, kar nam prizadene duševne brazgotine ali/in fizične rane.

Družina je osnovna celica, ki jo človek po rojstvu najprej spozna. Daje mu zatočišče in občutek varnosti ter intimno sproščenost. Bazična točka družine je stanovanje, kjer je zasebnost in nedotakljivost zagotovljena tudi z ustavo. V družbi, kjer živimo, si ne moremo predstavljati, da bi v naša stanovanja vdirali nepovabljeni, ki bi motili naš mir in dnevni ritual. Zato je dom že od praskupnosti, ko je bil še votlina, branjen tudi s krvjo, če je treba.

Posilstvo je eno najbolj grobih fizičnih nasilij. Izvršeno je, ko pride do nasilne penetracije v telo. To pomeni še en nasilen in nedopusten vstop nasilneža v nekaj za dušo nedotakljivega. Tudi ta nasilen vstop pušča rane, ki človeka zaznamujejo in obremenijo za celo življenje.

Še enega nasilnega vstopa, ki je bolj vdrtje, se bom dotaknil. To je vbod noža v telo. Največkrat ob tem pomislimo na kri in telesno bolečino. Pa ni le to. Ponovno gre za dogodek, ki pušča tudi psihične posledice, če seveda preživimo, zato ga sodobne civilizacije ne dopuščajo in ga sankcionirajo. Gre za dejanje zoper življenje in telo, kar je tako kot posilstvo krvni delikt.

Množične in nasilne migracije nam torej povzročajo podobno kot druge naštete kategorije. Še več, pogosto nam povzročajo vse našteto. Najprej vdor v državo, nato v stanovanje, pa tudi posilstva in obračuni z noži in mačetami. Ja, vse to in še več prinašajo nasilne migracije.

Naši predniki so se vsega tega zavedali, zato so poleg domov nastale države in oblikoval se je pravni sistem, ki nam zagotavlja pravno varnost in s tem zaščito pred različnimi grožnjami in ogrožanji. Trendi zadnjega časa gredo v smer uničenja vsega zgrajenega in pridobljenega. Vse pod pretvezo varovanja pravic tistih, ki jim pravice ne pomenijo ničesar. Civilizacijsko, če je to civilizacija, so šli v drugo smer. Njim preživetje pomeni moč. Preživi tisti, ki je močnejši, šibkejši pa umirajo v bolečinah in mlakah krvi.

Svoja življenja in svoj način življenja moramo ubraniti! Takšni kot so oni mi ne znamo postati. Ali pač? Bomo morali brutalno odgovoriti, da bi se vrnili v svoj mir?

Št. komentarjev: 7
 1. Repincl pravi

  Dobro, da imamo Grimsa! Njegove slike migrante učinkovito preganjajo!

  1. Hit pravi

   Pincl, znova in znova sanjaš prave demokrate. Jutri boš mirn ko boš pecikl gonu, s Kučanom v srcu.

 2. Repincl pravi

  E vidiš , to pa je vaš stil — podtikanje. Če imaš ti svojega jajota v srcu, jaz nimam nikogar

  1. Hit pravi

   Pincl, še malo pa boš prestopil na pravo stran. Preberi kaj o rdečih metodah, pa ti bo vse jssno.

 3. Repincl pravi

  O vaših metodah pa se lahko celo prepričam?Sedaj bi hitek še rad teoretiziral? Boš moral še res prebrati kaj drugega ne samo ” Noriškega avtorja”

  1. Hit pravi

   A naj preberem avtobiografijo Kučana? Burleska, rdeča!

 4. Prdec pravi

  Ta članek smrdi bolj kot moje prdenje. Ne morem verjet!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen