Minister Gantar: Uporaba zaščitnih mask spet obvezna v zaprtih javnih prostorih in javnih prevoznih sredstvih, obvezno spet tudi razkuževanje rok!

3

Vlada je ponovno sprejela sklep o obvezni uporabi zaščitnih mask v zaprtih prostorih in javnih prevoznih sredstvih, spet je obvezno tudi razkuževanje rok, je po današnji vladni seji sporočil minister za zdravje Tomaž Gantar. Za tak ukrep, ki začne veljati v četrtek, so se odločili po povečanem številu okužb z novim koronavirusom v zadnjih dneh.

Kot je na novinarski konferenci spomnil Gantar, so v Sloveniji med 20. in 24. junijem potrdili 20 primerov okužb s koronavirusom.

Ukrep obveznega nošenja zaščitnih mask, ki je po ministrovih besedah v preteklosti prispeval k boljšim rezultatom, bodo preverjali vsakih 14 dni glede na epidemiološko situacijo v državi.

Prav tako bodo še naprej spremljali epidemiološko situacijo v tujini. Glede na razmere v državah bo vlada tudi sprejemala dodatne ukrepe na mejah, če bi bilo to potrebno, je še napovedal minister.

V zadnjih dneh je bilo zaradi novih pogojev za prestop meje po njegovih besedah izrečenih tudi okoli 2700 ukrepov karantene.

Št. komentarjev: 3
 1. haapy yack pravi

  hoj
  Iskazal se bo, da je covid velika prevara, ki vodi do obveznega cepljenja.
  Zlo na krilih.
  boditevcvetju

 2. sinclair pravi

  Ja, prevara že, a za nekatere usodna.
  Torej telefone stran od tekočin vključno kavice čaji itd… Lahko je problem že potenje. Kako deluje? Telefon ustvari točno kontrolirane mikro vrtince. Ti zaradi učinka (ala vrtavke spremembe gravitacijskega polja) ustvarijo aminokisline. To še ni virus. Virus postane takrat, ko se te aminokisline vrinejo v dnk žive celice. Zato so bile tudi banane pozitivne pri testiranju na vuhansko umetnost.

 3. linke pravi

  napaka vlade ko je prehitro odprla meje z balkanom ,vključno z hrvaškim morjem. počakati bi morali še najmanj mesec dni , pa če tudi hrvaški turizem kolapsira. so what.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen