Kozlovičeva in sodniško društvo o razvoju sodstva

0

Predsednik Slovenskega sodniškega društva Andrej Ekart in predstavniki so ministrico za pravosodje Lilijano Kozlovič v sredo ob srečanju seznanili s svojimi stališči in pričakovanji, ki se tičejo razvoja sodstva. V ospredje so postavili zlasti varovanje in utrjevanje sodnikove neodvisnosti, je zapisano na spletni strani vlade.

Kot prioritete so izpostavili tudi potrebo po varovanju ugleda sodstva in dviganju zaupanja vanj ter nasprotovanje privatizaciji nekaterih sodnih opravil. Izpostavili so tudi potrebo po ureditvi plač sodnikov in izrazili pripravljenost pri “tvornem sodelovanju tudi v okviru normativnih sprememb”.

Kozlovičeva je ob tem poudarila naklonjenost dialogu, saj bodo lahko po njenem mnenju sistem nadgradila le skupna prizadevanja. Tudi ona se je tako zavzela za spoštovanje sodnikove neodvisnosti na vseh ravneh, napovedala pa je tudi naslovitev problematike sodniških plač. Ob obisku se je dotaknila tudi posameznih zavez, ki jih na področju pravosodja določa koalicijska pogodba. Kozlovičeva je predstavila ključne prednostne naloge in predloge zakonskih rešitev, ki jih pripravljajo na ministrstvu, je še zapisano na spletni strani. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen