Franci Petek namesto Jelka Grosa na mestu direktorja Zavoda za šport RS Planica

2

Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji dala soglasje k imenovanju Francija Petka za vršilca dolžnosti direktorja Zavoda za šport RS Planica. Petka je vlada je na funkcijo imenovala za največ eno leto oziroma do 1. julija 2021. Petek s tem zapušča tudi mesto direktorja na Smučarski zvezi Slovenije.

Ena najpomembnejših nalog za Petka bo sodelovanje Zavoda Planica pri pripravi svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju leta 2023 v dolini pod Poncami, s projektom pa je v zdajšnji vlogi izredno dobro seznanjen.

Jelko Gros je zavod vodil vse od ustanovitve junija 2009, svet zavoda pa mu je mandat podaljšal tudi v začetku junija. Nov mandat bi moral nastopiti s 1. julijem, a vlada tega ni potrdila. Tik pred praznikom je nato zamenjala tri člane v svetu zavoda. Predsednika Bora Štrumblja, Draga Banovića in Klemna Žiberta so zamenjali vršilka dolžnosti generalne direktorice direktorata za šport na resornem Mojca Doupona, Bogdan Janša in Ignac Polajnar.

“Z veliko odgovornostjo sprejemam mesto, ki je tako zelo pomembno za slovenski šport. Športu sem zavezan že celo življenje, šport čutim in posebej sem zavezan tudi Nordijskemu centru v Planici,” je za STA povedal Petek, nekdanji svetovni prvak v smučarskih skokih, ki je ta mesec praznoval 49. rojstni dan.

Kot pravi, ga čaka velik izziv. “Jelko Gros je s svojo ekipo naredil velik posel, vodil tudi obnovo nordijskega centra v Planici in pomagal pri organizaciji velikih tekmovanj. Zame bo vsekakor prvi izziv, da se dobro delo nadaljuje, seveda pa bomo skušali zadeve tudi nadgraditi, a za podrobnosti se moram najprej temeljito seznaniti z zadevo,” je še dejal Petek.

Med argumenti, ki govorijo za njegovo imenovanje, so zanesljivo, da zelo dobro pozna smučarske skoke in center v Planici, obenem pa je v vseh podrobnostih seznanjen s pripravami na svetovno prvenstvo 2023 in sodelavci v projektu.

Št. komentarjev: 2
  1. Johan pravi

    Nič nimam proti Petku, samo na tako ” umazano” kadrovanje se, na njegovem mestu, nebi odzval

  2. haapy yack pravi

    hoj
    Slovenistan je bi in je umazan projekt. Pika.
    boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen