Fotografije dneva. Petelinji zajtrk 2 v živo: Bezjak in Stegnarjeva v gatah pred ministrstvom za kulturo!

13

Policija je danes pred ministrstvom za kulturo legitimirala igralca Primoža Bezjaka (znanega iz filma Petelinji zajtrk), ki je na vhod ministrstva zalepil svojo obleko kot igralski rekvizit. V njegovo podporo se je nato slekla tudi igralka Katarina Stegnar. Oba sta nato v gatah skakala naokoli.

Zakaj je sploh šlo? Na pobudo Aktiva delavk in delavcev v kulturi je popoldne potekala druga akcija za kulturo. Začela se je na Prešernovem trgu, od koder se je povorka približno 500 ustvarjalcev podala do ministrstva za kulturo. Tam so oblikovali kolono in nato pred vhod ministrstva odložili rekvizite, ki jih sicer uporabljajo pri svojem delu. Med rekviziti je bilo opaziti več računalniških mišk, slušalke, mikrofon, slikarsko paleto, čopiče, barve, knjige, plakate, lasuljo, piščali in kose oblačil.

Ministrstvo za kulturo se je sicer na prvo akcijo odzvalo s skoraj desetminutno videoizjavo, v kateri je državna sekretarka Ignacija Fridl Jarc med drugim zanikala navedbe o neodzivnosti ministrstva. Na današnji akciji pa so pobudniki prebrali svoj odgovor na izjavo državne sekretarke, v katerem so med drugim zapisali, da “državna sekretarka kulturnikom in kulturnicam očita jezo in pohod na ulice, a ne uvidi, da je nastalo stanje žalostna posledica odločitev, dejanj in nagovora institucije, v katere imenu govori”.

Št. komentarjev: 13
 1. alojz pravi

  Kakšna pajaca. Mr. skinny in ms. orange 🙂

 2. Nace pravi

  Nehvaležni “kulturniki” in njihovo novo guncanje afen… 2 meseca so jih sedaj krmili zastonj, pa še spet jim ni prav! Lenuhi navadni!

 3. Hit pravi

  Štajerci bi rekli: To ti gate ftrga. Ta dva gatasta ekstrema sigurno živita na kokainu in v rednem branju sposojene Mladine. Revčka, rdeča.

  1. mark pravi

   smilijo sem ti duševno bolni “kulturniki”

 4. haapy yack pravi

  hoj
  Zakaj jo ni napiču iz protesta.
  boditevcvetju

  1. Hit pravi

   Ni jo napičo ker za rdeče velja: make war, no sex !

 5. raft pravi

  hoj
  Zakaj jo ni napiču iz protesta.
  boditevcvetju
  ———————
  Le s čim? Jaka, slika ne vara.

  1. sandi pravi

   Ta dva se ne moreta niti onegaviti, ker sta ves dan na koki…

 6. raft pravi

  Kandidatka za ustavno sodnico Barbara Zobec je v javni predstavitvi povedala, da je kot sodnica izrazito zavezana varovanju človekovih pravic, kar bo tudi temeljno vodilo njenega dela, če bo izvoljena za ustavno sodnico. Poudarila je pomen enakosti pred zakonom, saj človekove pravice “pripadajo vsakomur, ne glede na njegove osebne okoliščine”.
  ————-
  Laže!

 7. raft pravi

  tomven • 22 minutes ago • edited

  Antifa pezdetov je pri nas ravno toliko, da jih ena druščina iz kakega pohorskega bifeja razfuka kot “bugarsko skupštino”.. Prav predstavljam si, ko jih par pohorskih holcerjev pomeče kot vrečo krompirja. In to se bo enkrat zgodili, ko bodo buzeranti stopili čez…
  —————————
  Odlično. Kdaj gremo?

 8. bruh pravi

  le kućanovi post-komunistićni mafijsko pokorni ideološko pravoverni DIVJE NESTRPNI levičarski LENOBNI smrdeči rdeči pra sci in svi nje….nič več nič manj..vsi kot fotokopie..ajd

 9. haapy yack pravi

  hoj
  Jezuiti, Malteški vitezi in Kolumbus vitezi zdaj polarizirajo politično levico in politično desnico v ZDA, da bi sprožili državljansko vojno.
  So v Sloveniji ist škorc?

 10. Milč pravi

  Če bi imela kaj za pokazati, ajde v redu, ne pa da je spredaj dila, zadaj pa ploh.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen