Finale prihodnje Evrovizije bo 22. maja 2021

0

Tekmovanje za pesem Evrovizije, ki so ga letos zaradi koronavirusa odpovedali, bo potekalo 22. maja prihodnje leto. Oba predizbora pa bosta v Rotterdamu predvidoma 18. in 20. maja 2021, so danes sporočili s pristojne nizozemske televizije. Pri prizorišču ni sprememb, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Letošnje 65. tekmovanje bi moralo potekati maja letos. Nizozemska je bila izbrana kot gostiteljica po tem, ko je lani na Evroviziji zmagal njen predstavnik Duncan Laurence s pesmijo Arcade. Vsaj 17 držav namerava naslednje leto v Rotterdam poslati iste izvajalce, ki bi morali nastopiti letos. Vendar evrovizijska pravila določajo, da morajo vsi predstaviti novo skladbo.

Tudi Slovenija se je odločila, da bo sicer z drugo pesmijo poslala letošnjo izbranko Ano Soklič.

Letošnja Evrovizija se bo v zgodovino zapisala kot prva brez tekmovanja in glasovanja. Zaradi epidemije koronavirusa je namesto finala iz Hilversuma potekala alternativna prireditev pod geslom Evropa, prižgimo luči!, ki se je sklenila s pesmijo Love Shine a Light, v kateri je moči združilo 41 predstavnikov držav, tudi Slovenije.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen